Sezuan på Grand Prix-kurs (video)

14-11-2019 13:24

Gestüt Peterhof og Patrik Kittel løfter nu endelig sløret for, at den svenske toprytters træning med elitehingsten Sezuan har båret frugt, og parret er nu på Grand Prix-kurs

Copyright Ridehesten.com
Sezuan og Patrik Kittel. Foto: Equitaris.

Den 10-årige DV-hingst Sezuan e. Blue Hors Zack/Blue Hors Don Schufro (opdr. Linette Jæger), der er nyslået elitehingst i Dansk Varmblod, trænes igen af svenske Patrik Kittel i Tyskland. Hingsten, der som bekendt er tredobbelt verdensmester i dressur for ungheste under tyske Dorothee Schneider, ejes af det tyske Gestüt Peterhof.

Sezuan pådrog sig i foråret en skade i forbindelse med tapning og er forblevet på Peterhof, hvor han er blevet genoptrænet, og Kittel kommer og træner regelmæssigt. Nu har Gestüt Peterhof og Patrik Kittel trukket gardinet lidt fra for at give de mange interesserede et indblik i ekvipagens træning mod en fremtidig debut i Grand Prix.

Copyright Ridehesten.com
Sezuan og Patrik Kittel. Foto: Equitaris.

Det er tydeligt at se, at Sezuan er blevet stærkere, og han viser på videoen talent for de dressurens svære øvelser. Det er dog svært at se de få piaffetrin, da øvelsen er filmet forfra. Kittel har udtalt, at han hesten har stor Grand Prix-talent, men stadig er meget grøn, og derfor har han ingen fast plan om Grand Prix-debut. Mange vil nok huske, at faderen Blue Hors Zack også krævede noget tid for at modne sig og blive Grand Prix-klar.

Sezuans afkom havde stor succes i Blue Hors Unghestechampionat 2019 under Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, og der er også kvalificeret fire afkom til Unghestechampionatet næste år. Hans guldmedaljedatter, Queenparks Wendy, vandt med Sezuans tidligere ejer Andreas Helgstrand Blue Hors Unghestechampionat 2019 såvel som DRF's Championatsfinale for 5-årige dressurheste på Blue Hors i 2019.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen