Schou udtaler sig om OL-sagen

07-07-2024 12:57

Sagen om Andreas Schous OL-plads i springning har i løbet af weekenden optaget mange, da der efter en klage fra en af OL-bruttolistens øvrige ryttere opstod usikkerhed om hvem, der skulle besætte pladsen. Nu udtaler Andreas Schou sig

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou er efter afgørelsen i DIF's appelinstans sikret OL-pladsen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I løbet af denne weekend har sagen om den danske OL-plads i springning fået stor opmærksomhed, da der efter Rikke Belinda Barkers indsigelse mod udtagelsen af Andreas Schou herskede usikkerhed om, hvem der skulle besætte pladsen. 

I fredags blev det officielt afgjort af DIF's appelinstans, at det forsat er Andreas Schou og Napoli Vh Nederassanthof, der kommer til at ride OL for Danmark om mindre end fire uger.

Sagen blev fremlagt for tre uvildige dommere ved et særligt juridisk møde i DIF, og dommernes konklusion blev, at både Rikke Belinda Barker og Andreas Schou opfyldte de objektive, nationale udtagelseskriterier. Læs mere om afgørelsen her. 

Udtagelsen kom derfor til at tage udgangspunkt i en sportslig vurdering foretaget af DRF, hvor valget faldt på Andreas Schou.

Siden har både formanden for Dansk Ride Forbund, Dan Boyter, og Rikke Belinda Barkers far, Layland Barker, udtalt sig til Ridehesten. 

Nu reagerer Andreas Schou også på sagen i et Instagramopslag, hvor han blandt andet skriver: 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det har været en rutschebanetur først at blive officielt udtaget, for efterfølgende at skulle igennem denne proces, hvor manglende sportmanship fra en rytterkollega har fyldt meget.

– Der er blevet gjort et forsøg på at gradbøje udtagelseskriterierne, men igår [fredag den 05. juli] blev det heldigvis stadfæstet af DIF’s appelinstans, at kvalifikationskravene til fulde er opfyldt. DRF kan derfor igen stå for udtagelsen af den ekvipage de mener er mest berettiget til at repræsentere Danmark ved OL.

I går viste han sammen med Napoli Vh Nederassenthof fin form til den prestigefyldte LGCT-turnering. Stævnet var parrets sidste store stævne inden OL. 

Andreas tilføjer derudover, at han er meget beæret over at være udtaget: 

– Er meget beæret over at valget er faldet på mig og jeg glæder mig nu til at rette vores fulde fokus på forberedelserne. Håber på at gøre mange af jer stolte i Paris. Vil gerne takke hele mit team og kollegaer der har stået bag mig i denne proces.

Se hele opslaget her: 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen