Christine Krogh Frausing
Skribent
DRF’s stævnestruktur sætter rammen for udbuddet af stævner, turneringer og mesterskaber i alle syv discipliner og på alle sportslige niveauer. Der afvikles mere end 2.000 stævner om året, og ryttere på tværs af alle discipliner starter i alt mere end 200.000 gange om året. Stævnestrukturen har derfor enorm betydning for både rideklubbernes og forbundets økonomi og er desuden afgørende i forhold til den fortsatte drift og udvikling af ridesporten.
– En stævnestruktur skal på en og samme tid skabe stabilitet og kontinuitet og tilpasse sig en dynamisk verden. Sat på spidsen; det som rytterne efterspurgte i går, er ikke det samme, som de efterspørger i morgen. Og det stiller store krav til arbejdet med at udvikle og tilpasse strukturen, så ridesportens stævner, turneringer og mesterskaber er så attraktive som overhovedet muligt, siger Jakob Ravnsbo, næstformand i DRF og formand for den nye arbejdsgruppe.
Stævnestrukturens centrale rolle i ridesporten gør, at den ofte er til debat. Virker den efter hensigten? Tilbyder den det, som rytterne efterspørger? Skaber den de rette forudsætninger for klubber og stævnearrangører? Der er både praktiske og strategiske hensyn, der skal tages. Alt dette skal den nye arbejdsgruppe for stævnestruktur beskæftige sig med.
– Vi ved, at stævnestrukturen har stor betydning for rigtig mange ryttere, klubber og stævnearrangører, for vi beskæftiger os med den hver dag i DRF’s administration. Med den nye arbejdsgruppe får vi et rum for at debattere og udvikle stævnestrukturen på tværs af ridesportens niveauer, og her vil vi naturligvis forsøge at imødegå så mange interessenter som muligt, siger Anne Silfwander, Klub- og Sportschef i DRF og medlem af den nye arbejdsgruppe.
Arbejdsgruppen kommer til at bestå af:
Arbejdsgruppen mødes første gang tirsdag den 30. august, og den første opgave for gruppen bliver at udarbejde et kommissorium.