Schou på vej mod World Cup-finale

12-12-2022 10:22

Annika Knudsen Lorentsen

Andreas Schou har opretholdt sin flotte placering på verdensranglisten, og det betyder, at danske springryttere fortsat får mulighed for at ride ved World Cup-kvalifikationerne i det nye år. Landstræner Bo K. Møller fortæller, at håbet er at sikre en plads ved World Cup-finalen i Omaha

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med Darc de Lux ved OL i Tokyo. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans
Nyheden fortsætter efter annoncen

I går red Andreas Schou sig endnu engang ind i placeringerne blandt verdenseliten. Det gjorde han ved det internationale stævne, Rolex Grand Slam i Geneve, som er kendt for at være det sværeste indendørs stævne i springsporten. Dermed fortsætter han den gode form, som han har vist ved flere World Cup-kvalifikationer i efteråret.

– Det er kun de allerbedste ryttere der får plads til stævnet i Geneve, og at en dansk rytter kan være med på det niveau, sætter for alvor Danmark på verdenskortet i sporten. Det giver endnu flere muligheder for vores ryttere, at Andreas præstere på det niveau han gør, både ved World Cup-stævnerne og ved et stævne som det i Geneve, fortæller landstræner Bo K. Møller, som glædeligt kan fortælle, at Danmark fortsat vil deltage i World Cup i det nye år. 

– Da Andreas fortsat er højt placeret på verdensranglisten, får Danmark også plads ved World Cup-kvalifikationerne i det nye år, og det er et vigtigt skridt på vejen mod, at Andreas forhåbentligt kan sikre en finaleplads. Det er det vi går efter, fortæller landstræneren. 

Copyright Ridehesten.com
Bo K. Møller med det danske landshold ved Nations Cup i Uggerhalne 2022. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Andreas. som netop nu er nr. 41 på verdensranglisten, har deltaget ved de fleste af World Cup-kvalifikationerne her i efteråret, og i den kommende weekend skal han ride i London. I det nye år følger kvalifikationer i Basel, Leipzig, Amsterdam, Bordeaux og Göteborg, og når Andreas har redet i London laver han og Bo K. Møller en plan for hvilke af stævnerne Andreas skal ride ved.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Indtil nu har Andreas taget point ved tre ud af de fem kvalifikationer, han har redet, og med sammenlagt 23 point er han placeret som nr. 14 i den samlede stilling i den vesteuropæiske liga. Det er de 18 bedste fra den vesteuropæiske liga der opnår kvalifikation til finalen, som afholdes i Omaha, USA fra den 4.-8. april 2023.

– Det er klart, at det er en prioritet, at Andreas rider ved World Cup-stævnerne, da han jo skal have de bedste chancer for at sikre finalepladsen, men hvis der er et eller flere af stævnerne, hvor han ikke behøver ride eller ikke har mulighed for det, så får en af de andre danske ryttere selvfølgelig muligheden for at deltage, understreger Bo K. Møller.

Både Lars Bak Andersen, Emil Hallundbæk og Thomas Velin har tidligere i World Cup-sæsonen 2022/2023 haft mulighed for at deltage ved kvalifikationsstævner, hvor Andreas ikke har været til start. 

Inden de fem sidste kvalifikationer i det nye år, er der som nævnt kvalifikation i London i den kommende weekend, hvor Andreas er til start. Derudover er der en kvalifikation i Mechelen mellem jul og nytår, hvor det er planlagt, at Emil Hallundbæk kommer til start. Det er ligeledes allerede planlagt, at Andreas kommer til start ved det første World Cup-stævne i 2023 i Basel.

Se foreløbig stilling.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen