Sådan gik dagen på Zangersheide

20-09-2014 17:46

Så er trøstfinalerne til ende, også for de 5- og 6-årige heste. Varmen har været en faktor sammen med de lange baner og efter to krævende kvalifikationer virkede flere heste lidt matte

De unge springheste har fået en oplevelse på Zangersheide de seneste dage. Varmen har i dag hængt som en dyne over de tre springstadions, og i kombinaton med lange baner og to krævende kvalifikationer de foregående dage, så virkede flere af de danske (og udenlandske) heste lidt matte i dag.

I klassen for 5-års heste fik Charlotte Schreiber en god afslutning på Vongs Dundee e. Diamant de Revel, der den første dag var meget mærket af den lange rejse og de imponerende forhold og lavde flere fejl. De kom stærkt igen i anden kvalifikation med et fejlfrit ridt. I da sluttede de i trøstfinalen med et nedslag. Kirsten Skjoldshøj var fejlfri i første kvalifkation på Pegasus e. Party Dance, men fik nedslag i anden kvalifikation og i dag i trøstfinalen samlede de 9 fejl på banen. 
Allan Blomgren og Bistra e. Casino havde et let nedslag første dag, men var fejlfri i anden kvalifikation og i dag fik de 12 fejl.
I 5-års klassen red to skandinaviske ryttere på danske heste: Svenske Alexander Zettermann fik 4 fejl på Holsteins Matina, mens norske Benedikte Serigstad Endresen fik 10 fejl på Things Madonna.

Jennifer Fogh Pedersen fik et nedslag på begge sine udenlandsk registrerede 4-års heste Blind Date og Divo og det samme fik Jesper Meyenburg på hingsten Bøgegårdens Dicapo e. Diamant de Semilly. Jennifer fik en placering i 6-års klassen på Didam, som fik en enkelt fejl for tidsoverskridelse.

Stine Cassøe og Conchillo e. Churchill fik et nedslag på den aller sidste forhindring i 6-års klassen, mens Sofie Halling/Jos Qurios, Dina Bach Sigmundsen/Belize d'Ive Z, Kirstin Skjoldshøj/Toftehøjs Camara og Maria Hjorth Frederiksen Duble alle fik 8 fejl, Lars Trier Kjøller valgte at opgive og spare Cayman efter nedslag.
En dansk varmblodshoppe Møllgårds Contina e. Corratus/Willemoes (opdr. Finn L. Christensen) var til start i 6 års klassen med Stasys Jasas fra Litauen, de fik 20 fejl.

I morgen starter finalen for 5-års heste kl. 10 på det store stadion. Finalen for 6-års heste starter kl. 13, mens det hele afsluttes med finalen for de 7-års heste kl. 16.

De fire DV-heste i Zangersheide-finalerne er
Albert-K e. Heartbeat/Quidam de Revel (opdr. Søren Knudsen) redet af Kim Kristensen/DEN
Play Girl e. Party Dance/Calato (opdr. Fam. Kristoffersen) redet af Anica Kristoffersen/DEN
Classified Love e. Colman/Gambler´S Cup xx (opdr. Lene Ibsen) redet af Stine Cassøe Jakobsen/DEN
Kia V e. Heartbeat/Pablo (opdr. Ole Christensen) redet af Daniel Cassøe Jacobsen/DEN

Se resultaterne her og se hestenes afstamning her

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen