Så gælder det den første UVM finale

09-08-2014 15:03

Så er vi nået til første finaleklasse ved verdensmesterskabet for unge dressurheste i Verden. Anne Troensegaard rider for Danmark på en dansk trakehner, mens tyske Dorothee Schneider rider den danske varmblodshingst Sezuan for Danmark

Copyright Ridehesten.com

Kl. 15.18: Om Anne Troensegaards ridt på trakehneren Litvinenko Sjælstofte e. Imperio/ Pidroneur (opdr. Annette Olesen og Søren Rasmussen) sagde kommentateren bl.a., at det er en hest, der uddannelsesmæssigt er på den rigtige vej. Den bevæger sig dejligt igennem hele kroppen i både trav og skridt med et positiv kropssprog og et godt ørespril, men ind imellem lidt åben mund. En skøn hest med tre gode gangarter, men kunne være lidt mere under sig i traven. Desværre sprang den i ret galop i kontragaloppen på begge volter, og man kan stille spørgsmål ved, om rytteren har nok samling. Dommerne udtalte efter ridtet, at det er en dejlig hest med god op-ad-bakke-tendens og med store muligheder for fremtiden. En dejlig stor og løsgjort skridt, der nærmest er marcherende. I galop efterspurgte dommerne mere sikkerhed i balancen og mere bæring bagfra Karaktererne blev 8,7 for trav, 8,8 for skridt, 7,3 for galop, 6,0 for eftergivenhed og 7,8 for samlet indtryk, hvilket sammenlagt gav 7,72 point.

Der er ikke flere danske ryttere i finalen, men kl. 17.30 kommer dansk varmblodshingsten Sezuan e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Linette Jæger), som vandt den indledende kvalifikation, på banen under tyske Dorothee Schneider for Danmark. Desuden deltager den svenske hest Revolution efter dansk varmblodshingsten Skovens Rafæl.

Kl. 17.42: Sezuan har netop tilbagelagt et fantastisk ridt og har opnået følgende karakterer: trav 9,6 - skridt 9,6 - galop 10,0 - eftergivenhed 9,7 - samlet resultat 9,9 - total 9,76. Dommerne gav hingsten ultimativ ros. Blot kunne de tænke sig, at middeltraven var knap så moderat - men som de sagde "grand prix ligger lige om hjørnet for sådan en hest!" Dermed er Sezuan sikker på en guld- eller sølvmedalje, da der kun er hest tilbage!

Følg klassens resultat HER

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen