Så er vinderen fundet i Subaru Cup for ponyer

07-09-2019 17:48

Marie Helene Rigård Rohleder

Subaru Cup præsenteret af Store Hestedag er en stilturnering i terrænspringning, og i dag blev vinderen for ponyer fundet.  Ida Klint Jensen på Lundemarksgårds Sne vandt turneringen i flot stil

Copyright Ridehesten.com
Vinderen af Subaru Cup for ponyer Ida Klint Jensen på Lundermarksgårds Sne
Nyheden fortsætter efter annoncen

Subaru Cup er en stilturnering i terrænspringning under Dansk Rideforbund, hvor formålet med cuppen er at introducere ryttere til militarysporten.

I weekenden til Store Hestedag i Roskilde bliver vinderen for henholdsvis hest og pony fundet, og her til eftermiddag red Ida Klint Jensen på Lundermarksgårds Sne e. Stegstedsgårds Figaro/Højlunds Motley (opdr. Lundmarksgårds New Forest) sig til sejren. 

Copyright Ridehesten.com

– Det er dejligt at vinde, og jeg kan rigtig godt lide military, fordi det er fart over feltet, fortæller Ida Klint Jensen på 16 år til Ridehesten.com. Hun rider til daglig ved 4H gården i Teestrup, hvor Lundermarksgårds Sne også står opstaldet hos ejeren Aff Hjernø. 

Copyright Ridehesten.com
Vinderekvipagen foran en Subaru Outback

Subaru Cup tager afsæt i terrænspringning under trygge forhold. Al undervisning og bedømmelse foregår af uddannede terrænundervisere samt certificerede terrænstildommere. Ponyekvipagerne rider en bane med forhindringer på max. 60 cm og hesteekvipagerne rider en bane med forhindringer på max. 80 cm i højden.

Copyright Ridehesten.com
De fem først placerede i Subaru Cup for ponyer
Nyheden fortsætter efter annoncen

Til Subaru Cuppen dømmes gennemridtet som en stilspringning, så det er korrekt og flot ridning der belønnes. Det gælder ikke om at ride stærkt. Der gives karakter fra 0-10, som bedømmes ud fra tilridning til forhindringerne, tempoet og ridevejen samt rytterens opstilling, harmoni og indvirkning på hesten/ponyen. 

I morgen, søndag, findes vinderen i Subaru Cup for heste.  Følg med på Ridehesten.com for resultatet. 

Se alle billederne fra Store Hestedag på Ridehesten.com i næste uge. 

 

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen