Rytter råber op: Stop med at dytte af os!

17-02-2020 17:14

Camilla Tiefensee Schrøder

Efter en ridetur, hvor en bilist trykkede hornet i bund og gassede op lige ved siden af hestene, satte Mette Kofoed sig ned og skrev et opslag på facebook. Hendes budskab er nu gået viralt

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto: Ridehesten.com/Marie Rohleder
Nyheden fortsætter efter annoncen

"Jeg bliver nødt til lige at komme med en lille opsang."

Sådan indledte Mette Kofoed i sidste uge sit opslag i den lokale facebookgruppe Vores Ishøj. Hun havde netop været ude på en ridetur med to veninder på en landevej et stykke udenfor Ishøj på Københavns Vestegn, og her mødte de en bilist, der valgte at trykke hornet i bund og accelere voldsomt, mens han passerede hestene. Rytterne var ellers redet helt ud i rabatten for at lade bilen passere, men det virkede som om, bilisten næsten håbede på, det ville gå galt for rytterne.

"Jeg håber ikke, at nogen af jer kunne finde på den slags, men hvis I kender nogen der kunne finde på det, vil I så ikke bede dem pænt om at lade være?", skrev Mette Kofoed til borgerne i sit lokalområde. Hun tror ikke, at bilisterne altid er klar over, hvor farlig situationen kan blive – ikke kun for rytteren og hesten, men også for dem selv.

Der kom mange reaktioner på opslaget, og efterfølgende lavede TV2 Lorry et indslag, som er blevet delt næsten 500 gange på facebook. Hør Mette Kofoeds bøn til bilister i klippet nedenfor:

Nyheden fortsætter efter annoncen

 

Uvidende eller stressede bilister
En af årsagerne til, at der af og til opstår konflikter eller ubehagelige situationer mellem ryttere og bilister, er, at heste ifølge færdselsloven tæller som biler i trafikken. Det betyder, at rytterne skal ride på vejen, og det kan måske komme bag på nogle bilister. Det er en velkendt problematik i nogle kommuner, fortæller chefkonsulent hos Rådet for Sikker Trafik, Pernille Ehlers, til TV2 Lorry. 
Formanden for Dansk Kørelærer-Union, Bent Grue, har en anden forklaring på aggressive bilisters adfærd.
– Jeg tror ikke, at det er på grund af uvidenhed, at bilisterne vælger at dytte eller overhale med høj fart. Folk er stressede, og er blevet meget mere egoistiske i trafikken, så de tænker ikke over konsekvenserne ved at gøre de ting, fortæller Bent Grue til TV2 Lorry.

Rådet for Sikker Trafik har lavet en liste over gode råd til, hvordan bilister, cyklister og ryttere skal forholde sig til hinanden i trafikken. Læs rådene her.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen