Roskilde Dyrskueplads sammenlignelig med losseplads

25-07-2022 11:53

Christine Krogh Frausing
Skribent

For snart 2 måneder siden blev der afholdt dette års Roskilde Dyrskue, og kort tid efter indtog de festglade festivalgæster pladsen ved dette års Roskilde Festival. Desværre ligner pladsen endnu en losseplads, og der er alt fra campingstole, telte og pressenninger, til plastic, øldåser og glasskår, på dyrskuepladsen der bliver sat til låns for de festglade mennesker. Alt ser dog ud til, at pladsen når at blive klar til Store Hestedag, der afholdes d. 3.- 4. september

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

For tre uger siden sluttede Roskilde Festival, men det til trods, ligger der stadig campingstole, telte, soveposer, øldåser, glasskår og meget mere, på dyrskuepladsen, der bliver sat til låns for de festglade mennesker, skriver TV2 Nyheder. 

Det er festivalen der står for oprydningarbejdet på dyrskuepladsen, men opgaverne er udliciteret til forskellige foreninger. En del af oprydningen foregår med maskine, der kan tage større genstande som telte og campingstole, imens mindre genstande som øldåser og glasskår skal samles sammen manuelt. At de større genstande ikke er samlet sammen endnu, undrer dog afdelingschef for Veje og Grønne områder i Roskilde Kommune, Ivan Hyldested:

– Jeg er ked af, hvis der ligger så store genstande som campingstole og telte. Det er jeg overrasket over. Det burde være fjernet nu eller i hvert fald senest i næste uge, siger Ivan Hyldested til TV2 Nyhederne.

Han fortsætter:

– Jeg ved, at vi ikke har en forventning om, at der er ryddet helt op endnu. Det tager lang tid at rydde op efter festivalen, og det har vi forståelse for. De er nok i gang med oprydningen, men hvis de har forladt stedet sådan, så er det ikke så godt, siger Ivan Hyldested.

Copyright Ridehesten.com
Store Hestedag 2021. Foto: Ridehesten.com/Marie Rohleder
Nyheden fortsætter efter annoncen

Pladsen bliver klar til Store Hestedag

Når der første weekend i September afholdes Store HEstedag, ser alt dog ud til, at pladsen er helt ryddet fra skrald, og heste, udstillere og publikum kan derfor glæde sig til endnu en stor begivenhed, i rene omgivelser på den store plads.

Copyright Ridehesten.com
Roskilde Dyrskue 2022. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Roskilde Dyrskue er hvert år en populær begivenhed

Roskilde Dyrskue, der heldigvis hvert år ligger lige inden Roskilde Festival, fylder hele 61 fodboldbaner, og er et enormt publikumstiltrækkende event. I år var der 92.572 besøgende, på pladsen der blandt andet byder på stalde med brugsdyr, maskinudstilling, fødevareudstilling, hundeudstilling, traktortræk og DM i Farming Simulator. 

Til trods vejret ikke var prangende i år, var der stor tilslutning, og arrangementer kunne igen afvikles i fuld format, efter to års aflysning grundet Covid-19. 

Copyright Ridehesten.com
Roskilde Dyrskue 2022. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Datoen for næste års Roskilde Dyrskue er allerede fastlagt, og kommer til at være d. 2.- 4. juni 2023. Forhåbentligt holder oprydningplanen for pladsen stik, og der vil være frit for glasskår og øldåser allerede mange måneder i forvejen.

Copyright Ridehesten.com
Roskilde Dyrskue 2022. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen