Roskilde Dyrskue er godt i gang

31-05-2024 16:37

Danmarks største familiedyreskue er nu i fuld gang. Hele weekenden kan du opleve masser af heste, geder, køer og får samt hundredevis af stande med alt fra smykker og rideudstyr til landbrugsmaskiner og hestebiler ved Roskilde Dyrskue

Copyright Ridehesten.com
Fra et tidligere Roskilde Dyrskue. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Roskilde Dyrskue har været en fast tradition siden 1884. Hvert år fylder denne imponerende begivenhed dyrskuepladsen i Roskilde, og i år er ingen undtagelse. Fra i dag og frem til søndag kan du opleve Danmarks største maskinudstilling, en fødevareudstilling, et væld af dyr, traktortræk, aktiviteter og oplevelser for hele familien. Med over 90.000 besøgende i løbet af weekenden er det landets største dyrskue.

Roskilde Dyrskue præsenterer dansk landbrug med fokus på både landbrugsdyr og hobbydyr. Hundredevis af udstillere deltager, og deres stande tilbyder alt fra træsko og smykker til mejetærskere og entreprenørmaskiner.

Copyright Ridehesten.com
Fra et tidligere Roskilde Dyrskue. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

De fire gårdspladser byder på mange spændende aktiviteter for børn, inklusive skolematerialer, hvilket gør dyrskuet til en oplevelse for hele familien samt et netværkssted for fagfolk.

Roskilde Dyrskues hjemmeside kan du finde information om priser og åbningstider samt se det fulde program for alle tre dage. Her kan du vælge aktiviteter og udstillinger ud fra dine interesser, om det så er bestemte dyrearter eller noget andet, der fanger din opmærksomhed.

Copyright Ridehesten.com
Fløj og udtaget til KRAFFT Eliteskue Utopia e. Syvhøjegaards Unforgatable S DWB. Foto: privat

Dansk Varmblod er naturligvis også repræsenteret
I alt 18 Dansk Varmblods heste er tilmeldt Roskilde Dyrskue, heraf 10 2-års hopper, som har mulighed for at blive udtaget til KRAFFT Eliteskue i september.

- Det var et stort, flot hold af passende veludviklede 2-års hopper, som overvejende var velforberedte til opgaven, fortæller Vicky Nortvig efter bedømmelserne, og hun uddyber: - Især var springdisciplinen repræsenteret på flottestevis, idet både fløjen i 3-års holdet og 2-års holdet var af springafstamning.

Fløjen i 3-års holdet blev Munksgaards Belladonna e. Action Man Ask Z/Quijote opdrættet af Stina Munksgaard i Hørve og ejet af Sabine Munksgaard, Hørve. Fløjhoppen i 2-års holdet med 23 points og udtaget til Eliteskue blev Utopia e. Syvhøjegårds Unforgetable S DWB/Cavall Ask opdrættet af Anette Gjørup i Græsted.

Reservefløj blev Vinstrups Calista e. Gørklintgårds Million/Blue hors Hotline opdrættet af Oline og Jesper Dall Grimbühler, Vipperød, og hun blev ligeledes inviteret til Eliteskue.

Copyright Ridehesten.com
Pia Gobert er racerepræsentant for Dansk Varmblod. Man er altid velkommen til at komme ned i teltet for at få en kop kaffe. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen