Ros for DM-arrangementet i Rom

15-07-2015 07:03

Rom Ridtet blev igen i år en stor oplevelse for de knap 80 ekvipager, der tog udfordringen op på rideruterne i Klosterheden

I år var Rom-ridtet også hjemsted for DM i distanceridning, så der var ekstra fokus fra de deltagere, der stillede op på DM-distancen på 120 kilometer i CEI**. Men alle kan være med til stævnet, som byder på ruter fra 14 km op til DM-distancen på 120 km.

- Heldigvis har vi i Inger Skov og Annebeth Abrahamsen to rutinerede piger, der er vant til at håndtere stævner inden for distanceridningen, så alt gik som det skulle på en hektisk, men meget spændende lørdag, fortæller Malene Møller fra Vestjysk Sports- og Terrænrideklub, der er medarrangør af Rom Ridtet.

Og det blev en af favoritterne, der løb med DM-titlen. Dorthe Christensen på Carpe Diem OX vandt nemlig for tredje år i træk, og hun var ganske suveræn!

- Dorthe lagde sig i front fra starten kl. 8.00, og førte hele ridtet igennem. Hun var i mål efter 6:56timer, med en samlet gns.-hastighed på 17,3 km/t, siger Malene Møller.

Nummer to blev Karen Thingstrup på Le Mans Gubi, som brugte 7:56:06 timer med en hastighed på 15,1 km/t. Patricia Hass Pilborg på Duke Des Cedres kom ind som nummer tre, i tiden 7:56:08.

Til distanceridningen er der en streng dyrlægekontrol, der sikrer, at hestene ikke lider overlast på ruterne, og der holdes pauser efter hvert loop med kontrol og tid til at spise og restituere.

- Dyrlægerne måtte faktisk trække en del heste ud af løbet i år. Det er umuligt at spå om årsagen, men en grundene kunne muligvis være at nogle at ruterne i skoven var glatte pga de foregående dages kraftige regnvejr, siger Malene Møller.

Fra deltagernes side fik arrangementet masser af ros, og arrangørerne afventer nu med spænding den officielle rapport om DM-stævnet. - Vi har nogle helt fantastiske ruter i Klosterheden, og samtidig giver området ved flyvepladsen meget fine forhold til at afvikle hele stævnet. I år var selv vejrguderne med os og leverede rigtig godt ridevejr. Endelig møder vi stor lokal sponsoropbakning, så der har været rigtige gode præmier til deltagerne, mener Malene Møller. 

/Pressemeddelelse.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen