Rolex Grand Slam ved Dutch Masters

05-03-2018 07:29

Camilla Tiefensee Schrøder

Det internationale springstævne Dutch Masters i 's-Hertogenbosch afholdes i næste weekend som det første af fire Rolex Grand Slam-stævner i løbet af 2018

Copyright Ridehesten.com
Sidste års vinder af Rolex Grand Prix i Dutch Masters var Leopold van Asten på VDL Groep Zidane N.O.P.: Foto: Rolex Grand Slam presse
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 8.-11. marts står mange af verdens dygtigste springryttere klar til at dyste i 's-Hertogenbosch i Holland i den første afdeling af Rolex Grand Slam.

Fire store stævner i løbet af året har status som Rolex Grand Slam-stævner:

  • 's-Hertogenbosch 08.-11. marts 2018
  • CHIO Aachen 13.-22. juli 2018
  • Spruce Meadows Masters  05.-09. september 2018
  • CHI Geneve 06.-9. december 2018
Nyheden fortsætter efter annoncen

Oprindeligt var det kun Aachen, Spruce Meadows og Geneve, men det store hollandske indendørsstævne Dutch Masters i 's-Hertogenbosch er siden kommet med, og her går det løs allerede næste weekend samtidig med Hingstekåringen i Herning.

Kent Farrington på sejrskurs
Der er mange penge at ride om i den prestigefyldte Rolex Grand Slam. Lykkes det en rytter at vinde tre af de store stævner i træk, er præmien en million euro. Der er også bonus til ryttere, der formår at vinde to i træk. Den bedrift udløser en halv million euro.
Reglerne er desuden lavet sådan, at det ikke knytter sig til et enkelt kalenderår. Det vil sige, at vinderen af sidste Rolex Grand Slam i CHIO Geneve i december 2017 vil få bonus, hvis han vinder igen i s'-Hertogenbosch. Det var Kent Farrington, der stod øverst på sejrsskamlen i Geneve. Her lykkedes det ham for første gang at vinde en Grand Slam, og han har udtalt at han vil gøre alt for at møde op velforberedt til næste runde.

Det har ind til videre kun lykkedes den britiske rytter Scott Brash at vinde tre i træk og dermed blive en legendarisk Grand Slam Champion. Det gjorde han ved Spruce Meadows Masters i 2015.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen