Rikke Haastrup gjorde det igen! (video)

16-09-2018 14:53

Britt Carlsen

Rikke Haastrup red sig i finalen på den tidligere DV-godkendte hingst Nomanee, og sluttede på en fornem 6. plads i et meget hårdt selskab efter omspringning - og det er ikke første gang hun er UVM-finalist - hør hende fortælle, hvorfor UVM er et fokus for hende

43 ryttere red sig i finalen for 6-årige heste og heraf gik de 16 ind i omspringning. Desværre var Rikke Haastrup og Nomanee alene om at repræsentere de danske farver i omspringningen. 

I omspringningen red Rikke igen et sikkert og kontrolleret ridt, i et større grundtempo, og Nomanee, der har haft avlsgodkendelse i Dansk Varmblod, men ikke har gået sin materialprøve, svarede ved at springe sikkert banen rundt. De standsede tiden på 36,66 sekunder, og lå længe til en plads på podiet, men så kom der nogle lynhurtige ridt fra Belgiske, Engelske, Irske og brasilianske ryttere.
Banen der mødte de 6-årige heste svare i sværhedsgrad til en dansk MA, og samtidig blev tiden en faktor rytterne måtte regne med. 

Stein Endresen og DV-hesten Happy Feets Heartbeat fik 8 fejl, mens sidste års finalist Bøgegårdens Gladiola redet af Jesper Meyenburg fik 13 fejl på banen. 

Copyright Ridehesten.com
Jesper Meyenburg og Bøgegården Gladiola.

Vinder af finalen blev belgiske Jeroen de Winter på  BWP-hoppen Mystic van 'T Hoogeinde e. Eco van t Spielveld med 33,01 sekund foran Donald Whitaker fra England med Brandenburg hoppen chilli e. Colestus og med brasilianske Thiago Ribas da Costa på bronzepladsen med endnu en BWP-registreret hest Mano Negra van de Bucxtale e. Mylord Carthago.

Se resultatet HER

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner