Rid i kongernes fodspor

17-02-2018 08:40

Sussi Hjort Hollensted

Til foråret kan du på hesteryg opleve historiens vingesus i Danmarks femte nationalpark "Kongernes Nordsjælland"

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Kongernes Nordsjælland bliver til foråret Danmarks femte nationalpark. Nu skal der laves en riderute igennem den. Det er en gruppe ryttere fra forskellige rideklubber og på tværs af rideforbund, der har fået ideen, og nu bevilliger friluftsrådet 50.000 kroner i tilskud til arbejdet, skriver  Frederiksborg Amts Avis.
- Vi har længe manglet en længere sammenhængende riderute i Nordsjælland – og så kommer en stor del af ruten til at gå gennem nationalparken som en ekstra gevinst, siger Birgit Lehmann, som er én af initiativtagerne, til avisen. 

75 km ridesti
Pengene skal gå til mobile elhegn, tøjrebomme, så hestene kan tøjres ved lejrpladser, og en app med kort og gps-vejvisning på ruten, som bliver hele 75 km lang.
- Ruten går fra Fortunen i Dyrehaven til Esrum Kloster, og man kan ride den på tre dage, - Der er lige en bid, hvor man skal ride på cykelstien langs Isterødvejen, men ellers går stien gennem skove og ad stier, fortæller Birgit Lehmann. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

UNESCOs liste over verdenskulturarv
I sommeren 2015 blev Parforcejagtlandskabet optaget på UNESCOs liste over verdenskulturarv. En fornem liste med enestående kultur- og naturattraktioner over hele verden, lige fra pyramiderne i Egypten til Grand Canyon i USA.

Læs artiklen og se kort mv. HER.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen