Ramoneur tabte kampen til forfangenhed

10-09-2021 11:11

OL-hesten Ramoneur, der blev dårlig i Tokyo og fik konstateret forfangenhed kort før konkurrencerne og måtte udgå, er nu blevet aflivet i armene på sin rytter Tanya Karen Seymor

Copyright Ridehesten.com
Tanya Karen Seymor og Ramoneur. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den tidligere kårede hingst, den 19-årige oldenburger vallak Ramoneur e. Rohdiamant/ Alabaster, har dannet par med den tyskbaserede, sydafrikanske dressurrytter Tanya Karen Seymor i 12 år.

Ekvipagen har redet mange internationale mesterskaber og i 2020, da Ramoneur var 18 år, opnåede de deres højeste Grand Prix-score ved CDI-stævnet i belgiske Grote Brogel. Ved OL 2016 i Rio de Janeiro var ekvipagen den første nogensinde til at repræsentere Sydafrika.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Tanya og Ramoneur var ikke kun kvalificeret til OL 2020 i Tokyo her i sommeren 2021; de rejste også derud efter en karantæneperiode i Tyskland. Ramoneur virkede frisk og oplagt efter rejsen til Japan, men blot få dage før Grand Prixen, mærkede Tanya, at han ikke var sig selv, og dyrlægerne konstaterede, at han var blevet forfangen.

Ramoneur blev fløjet hjem til Tyskland, hvor han er blevet passet og plejet efter alle kunstens regler, men desværre er forfangenhed en sygdom, der ofte vinder over hesten. I mandags ændrede situationen sig drastisk, og Tanya tog den svære beslutning, at hendes ven for livet ikke skulle gennemgå et langt og smertefuldt sygdomsforløb efter at præsteret for hende igennem en lang og succesfuld karriere. Derfor blev han aflivet mandag den 6. september.

– Man siger, at man én helt særlig hest i sit liv, og Ramoneur har været hesten i mit liv, fortæller Tanya Karen Seymor til Horse & Hound.

Læs også

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen