Politisk forslag vil ramme ponysporten

21-05-2024 10:04

Det socialdemokratiske forslag vil betyde slutningen for ponysporten. Det er helt tosset, mener Ulla Tørnæs og  Marianne Lynghøj, EP-kandidater for Venstre, som i denne pressemeddelelse udtrykker deres holdning

Copyright Ridehesten.com
Ulla Tørnæs og Marianne Lynghøj. Foto: Privat

Socialdemokratiet har fremlagt et forslag, der kræver, at en hest og rytter kan dokumentere mindst fem års samarbejde, før de må stille til start i konkurrencer og mesterskaber. Det vil reelt betyde slutningen for pony-sporten, og det mener Venstres kandidater til Europa-Parlamentet, Marianne Lynghøj og Ulla Tørnæs er helt tosset. 

Med et krav om, at en hest og rytter skal kunne dokumentere mindst 5 års samarbejde, vil det jo være enden for pony-sporten. Der er netop lavet aldersregler for pony-kategorier for at sikre, at pony og rytter passer sammen. At ville indføre sådan et 5 års krav viser mig, at der er nogen, der vil lave regler for ridesporten, som ikke ved noget som helst om ridning. Det går så ud over tusindvis af børn, det kan Socialdemokratiet ikke være bekendt, siger Marianne Lynghøj, EP-kandidat for Venstre.

Ulla Tørnæs har tre døtre, der har reddet pony-konkurrencer på internationalt plan, er fuldstændig uforstående overfor kravet fra Socialdemokratiet og påpeger, at vi altid skal arbejde for at styrke ridehestes velfærd, men at Socialdemokratiet med forslaget straffer alle for, at få ikke har behandlet deres heste ordentligt. 

Min familie har brugt timevis i stalden, på træningsbanerne og rundt om på stævnepladser. Pony-sporten giver tusindvis af unge mennesker et fællesskab og erfaringer med at tage ansvar - uanset om de rider konkurrencer eller ej - og det er simpelthen så sundt for børn. Der er ingen tvivl om, at vi hele tiden skal arbejde for at styrke ridehestes velfærd, derfor har Venstre fx lavet en dyrevelfærdsaftale, hvor der er styrket kontrol med professionelle, men at straffe alle for at få ikke har behandlet deres heste ordentligt, er uforståeligt for mig, siger Ulla Tørnæs, EP-kandidat for Venstre 

/Pressemeddelelse

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner