Pisk eller gulerod?

01-11-2013 08:59

Er pisken så slem, som man af og til gør den til, eller handler det måske i virkeligheden om hånden, der holder den

Copyright Ridehesten.com

Der er utallige meninger om brugen af pisk i træningen af hesten. Nogle forsager den helt, nogle holder den passivt i hånden, nogle bruger den i særlige tilfælde, som guide, korrektion eller straf, og så er der også nogle, der bruger den velvilligt og ofte. Uanset, hvor du hører til i spektret over rytteren forhold til brugen af pisk, så er det værdifuld med viden om pisken.

Også forskningen har set nærmere på piskens anvendelse, helt specifikt for at se nærmere på, om væddeløbs- og springhestes præstationer blev bedre ved brug af pisk eller ej.

Dressurryttere benytter også pisk i træningen og uddannelsen af dressurhesten, og her bliver brugen ofte mere teknisk. Her kan det være nyttigt at sætte sig ind i den erfaring og viden, som kommer fra erfarne beridere, som fx Hasse Hoffmann.

Brugen af pisk bliver ofte debatteret i forbindelse med stævner, og blandt ryttere og tilskuere kan der af og til være tvivl om, hvordan reglerne overhovedet er.

I magasinet Ridehestens minitema i om piske novembernummeret, har vi bl.a. samlet reglerne vedr. pisk fra Dansk Ride Forbunds reglement, Hasse Hoffmann fortæller om korrekt brug af pisk i uddannelsen af hesten og så kan du læse, hvad forskningen viser om piskens effekt.

Læs meget mere i magasinet Ridehestens novembernummer.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner