Pepe er som en god rødvin - jo ældre jo bedre

21-07-2017 09:13

Britt Carlsen

Donnperignon dansede gennem Grand Prix'en i Aachen forleden dag. Den 18-årige Donnerhall-søn har deltaget i flere store konkurrencer end de fleste heste, og han er topmotiveret

Copyright Ridehesten.com
Anna Kasprzak og Donnperignon.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Anna Kasprzak, dobbelt OL-deltager for Danmark på Donnperignon indrømmer blankt, at hun i forgårs var noget frustreret på opvarmningen inden Grand Prix klassen i Aachen. - Det er en balancegang at få den helt rigtige form frem på Pepe. Han skal blive "ude i næsen", men samtidig må han ikke gå ovenud og komme væk i ryggen - han skal blive ved med at bære sig. Det jagtede jeg lidt i opvarmningen til Grand Prixen, og kunne ikke lige finde det rigtige gear, fortæller hun. Både hun og hende træner Andreas Helgstrand var ved at blive lidt frustreret over 18-årige Pepe.

- Da jeg så red ind på stadion, var det som om han tænkte: Nå, er det bare det jeg skal. Så var formen fin, og jeg er rigtig glad for min første piaffe/passage tur og hele den første del af travprogrammet. Den anden piaffe kom jeg ikke rigtigt selv igang. Og så før jeg en lille misser i etterne, ligesom den første pirouette bliver lidt for stor, fortæller Anna, som efterrationaliserer sine ridt og hele tiden søger efter at perfektionere sit samarbejde med Pepe. - Jeg fik en fejl i en travøgning, det kan jeg slet ikke huske jeg har haft. Der må have været et hul i bunden, siger Anna med smil i stemmen, for i Aachen bliver alt passet til perfektion. - Jeg gav nok for meget gas, for jeg kan huske, jeg tænkte, ikke mere nu - og lige i det samme sprang han.

Nyheden fortsætter efter annoncen

- Jeg syntes heller ikke jeg fik den helt rigtige galop frem på opvarmningen, men fra jeg lavede det første anspring inde på stadion, så holdt han brystet oppe og ligesom sagde: så er det nu! Og så var han der bare. Jeg føler virkelig han gerne vil gøre sig umage inde på banen, fortæller Anna.

Han elsker at være afsted
Pepe er en snu gammel ræv, han ved præcist når han er "på" og hvornår det rigtig gælder, og så elsker han at være afsted og blive puslet om af Annas dygtige hestepasser Jane, som har fulgt ham i alle årene. 
Pepe fik i forsommeren trukket to betændte kindtænder ud i overmunden. - Det er så svært med heste. Han har spist sit foder, og han har haft tandlæge hver 6. måned, men tandproblemer kan også komme hurtigt, det kender vi jo fra os selv. Det er dejligt at vide, han ikke har ondt nu, og selvom den tyske dyrlæge, som udførte operationen mente, jeg ville kunne mærke forskel i ridningen, så er der ikke nogen forskel at mærke. Men Pepe piver heller ikke, det har han aldrig gjort, og han har da været noget igennem, men han har rejst sig igen - hver gang.
- Jeg er sindsyg glad for alle de ryttere og trænere, som kommer hen til mig og siger, han ser dejligt fit og motiveret ud. Det glæder mig helt vidt, for det er det, det hele går ud på, at holde ham sund og glad, slutter Anna Kasprzak. 

 I dag skal Anna og Donnpeirgnon i konkurrence i Grand Prix Special kl. 21.30, se startlisten HER

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen