Patrik Kittels sørgeligste beslutning

26-02-2021 09:22

Sådan kalder den svenske toprytter selv den beslutning, han traf i går under det femstjernede dressurstævne i Doha, hvor Patrik Kittel trak sig fra startlisten med Well Done de la Roche, da hoppen muligvis har ædt noget foder hjemmefra, som kan resultere i en positiv dopingtest

Copyright Ridehesten.com
Patrik Kittel og Well Done de la Roche under EM 2019 i Rotterdam. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er simpelthen bare en misforståelse, udtaler Patrik Kittel til den svenske portal Tidningen Ridsport. – Jeg blev ringet op hjemmefra stalden i Tyskland og blev informeret om, at Wellie (Well Done de la Roche, red.) inden afrejsen til Doha har fået foder fra en af de gamle sække. Risikoen for, at hun vil teste positiv på en dopingtest er meget lille, men det er ikke en chance, jeg tør tage, berettede Patrik Kittel torsdag aften til det svenske medie.

Patrik Kittel fodrer sine heste med produkter fra Sacaren, og der har ikke været noget problem eller nogen positive testresultater, siden skandalen i oktober 2020, hvor der i den melasse, der er tilsat foderet, blev sporet zilpaterol, der er et forbudt stof på dopinglisten.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Resten af den sending foder er ikke destrueret hos Kittel men bruges fornuftigt nok til de ældre heste, der ikke længere er i konkurrence og derfor ikke skal underlægges dopingtest. Ved en fejl har Well Done de la Roche fået foder fra den gamle sending.

– Det er den ærgerligste beslutning, jeg har måtte træffe, udtaler Patrik Kittel fra Doha, men livet går videre, og jeg har været med i gamet i 20 år.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen