Palle Thisted lever ikke mere

14-04-2020 15:21

Den danske hestehandler, Palle Thisted, som ved OL i 1988 leverede 70 OL-heste til brug i moderne femkamp, er død

Copyright Ridehesten.com
Palle Thisted tilbage i 1989. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Den velkendte berider og mangeårig hestehandler, Palle Thisted er død. Han var en af de første som solgte heste til USA og derved fik gang i markedet. Det var ligeledes ham der var med til at få importeret den velkendte hingst Leonardo II e. Lord/Farnese til Danmark. 

En af Palles andre store bedrifter, var at han havde importeret et større antal trakehnerhopper fra det verdensberømte trakehner-stutteri Kirow, Rusland.

Ved OL i Soul tilbage i 1989, sikrede Palle Thisted sig at skulle levere alle 70 heste til brug ved moderne femkamp. Det betød at han skulle finde 70 heste af samme størrelse, uddannelsesniveau og temperament til brug ved ridedisciplinen, hvor der skulle springes en bane over 800 meter med 15 forhindringer. 

I en lang årrække drev han hestecenteret Fuglebækgård ved Fårvang nord for Silkeborg. På sine sidste dage boede han i Schweiz, hvor han ligeledes er blevet begravet.

Tilbage i 1989 lavede Per Høst Madsen en artikel til Hippologisk Tidsskrift om Palle Thisted og de 70 OL-heste. Se og læs den under billedet

Æret være hans minde.

Copyright Ridehesten.com
Palle Thisted og kontrakterne på de 70 heste som blev brugt ved OL. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

 

Læs også

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen