Ove Møller Nørgaard er gået bort

20-12-2021 11:00

En stor personlighed i dansk dressurhesteavl, Ove Møller Nørgaard, er pludseligt gået bort i en alder af 78 år

Copyright Ridehesten.com
Ove Møller Nørgaard er her fotograferet ved DWB World Cup Auction i 2020. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Da Ove Møller Nørgaard, Aulum, blev hædret som modtager af MCH Prisen, var det blandt fordi, at han var en af foregangsmændene til Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, som han var med til at udvikle og var tovholder på i 1980'erne.

Ove har været meget aktiv i Dansk Varmblod igennem flere årtier og har siddet i Region 6’s bestyrelse i en årrække, ligesom han tidligere har været regionens hovedbestyrelsesmedlem. I kraft af sin passion for hesteavlet har Ove også været en god mentor for nye og unge medlemmer i Dansk Varmblod og repræsentanter i Region 6.

Hans vedholdenhed kom Dansk Varmblod til fordel, da han var blandt initiativtagerne til forbundets auktioner over føl og hingste/rideheste, hvilket havde en svær opstart, men med flid og vedholdenhed fra blandt andres Oves side, så blev følauktionerne en succes.

Copyright Ridehesten.com
Tove og Ove Møller Nørgaard hædret som Årets Avler 2017 på Blue Hors. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Ove og hans hustru Tove har en lang og succesfuld avlerkarriere bag sig, og særligt det seneste årti har deres succes som avlere vakt opmærksomhed i ind- og udland. De har i de seneste år avlet på én og samme hoppestamme, og deres hopper har i kombination med Blue Hors Zack leveret fremragende afkom, som bl.a. Zackman mf. Solos Carex, der blev kåret som præmiehingst i Sydtyskland, Overgaard’s Zacksu mf. Londonderry, der var præmiehingst i Dansk Varmblod, Overgaard’s Za Rak mf. Londonderry, der er kåret i Sydtyskland samt ikke mindst Blue Hors Zackerey mf. Sandro Hit, der først blev præmiehingst i det tyske oldenburgerforbund og sidenhen i Dansk Varmblod, hvor han er kåret med guldmedalje.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Tove og Ove har ofte solgt deres føl på Dansk Varmblods Elitefølauktion såvel som World Cup-auktionen med flotte resultater, og de har igennem årene avlet mange succesfulde dressurheste og medaljehopper.

Deres succes har skabt en stor interesse for deres avl og stor forespørgsel på hoppeføl. Det har været dem magtpåliggende at de to af deres tre døtre, som er hesteinteresserede, Gitte og Mette, fik en god start med deres hesteavl, og derfor har de nu hver en Zack-datter at avle med, og stutteriet har samtidig en venteliste på hoppeføl.

Ove Møller Nørgaard, der både var morfar og oldefar, var fortsat aktiv avler med flere avlshopper, da han fredag den 17. december pludseligt og uventet døde i hjemmet. Han efterlader sin hustru Tove samt døtrene Gitte, Line og Mette.

Æret være hans minde.

Begravelsen finder sted fra Aulum Kirke onsdag den 22. december kl. 13.00.

Copyright Ridehesten.com
Ove Møller Nørgaard med sin præmiehingst Blue Hors Zackerey ved Oldenburger hingstekåringen i 2016. Foto: Ridehesten.com
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner