Orthilia giver Fiona EM-drømme

07-04-2015 11:31

Den danskavlede Atterupgaards Orthilia har Grand Prix-debuteret på den internationale dressurscene med bragende succes, og dens ejer Fiona Bigwood afslører her, at hun drømmer om at ride EM 2015

For to år siden var engelske Fiona Bigwood på udkig efter en ny Grand Prix-hest, da hendes mand Anders Dahl havde overtaget hendes tidligere Grand Prix-hest Wie Altantico under Fionas graviditet. Danske Mette Assouline og Claus Munkedal gjorde Fiona opmærksom på den danske hoppe Atterupgaards Orthilia e. Gribaldi/Donnerschlag, som på det tidspunkt blev redet af Cathrine Dufour og stadig var ejet af opdrætterne Atterupgaard.

Dengang i april 2013 var hoppen endnu ikke Grand Prix-klar, men Fiona fik så god en fornemmelse, da hun prøvede den, at hun ikke kunne finde nogen Grand Prix-heste, der matchede dens kvalitet. Hun vendte tilbage i oktober måned og købte Orthilia.

- Jeg kunne simpelthen ikke få hende ud af hovedet, fortalte Fiona Bigwood i et interview med Top Iberian i påsken.

Forud for de to seneste ugers firestjernede CDI i Barcelona har Fiona og Orthilia startet to nationale Grand Prixer. De debuterede internationalt i Barcelona i forrige uge, hvor Orthilia gik som en drøm og fik glædestårerne til at løbe ned af kinderne på sin rytter.

- Jeg har aldrig redet sådan en hest før; hun er fantastisk, fortæller Fiona til Top Iberian.

I påsken gik Orthilia sin anden internationale Grand Prix, hvor Fiona blot ønskede at give hoppen en god og afslappet oplevelse og gerne ride til over 70%. Resultatet blev intet mindre end 74,6%, og det har givet yderligere grobund til Fionas drømme om hestens fremtid.

- Jeg ville elske at ride hende ved EM i Aachen i år og ved OL i Rio de Janeiro næste år, fortæller hun i interviewet.

Fiona trænes til dagligt af sin danske mand, Anders Dahl, og har siden januar trænet regelmæssigt med Orthilia ved Carl Hester. Orthilia arbejder kun fire dage om ugen og hun elsker det, forsikrer Fiona, der har fået et helt særligt forhold til den talentfulde hoppe.

- Jeg elskede virkeligt min gamle Grand Prix-hest Mr G, og sådan har jeg det også med Orthilia. Hun er noget helt særligt, fortæller Fiona.

Se videointerviewet af Top Iberian HER

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev