Opdrættermedaljer til to hingste

05-03-2015 17:58

Britt Carlsen

Dansk Varmblod uddeler opdrættermedaljer til de danskavlede hingste, som færdigkåres i Herning - og de første medaljer er uddelt

I dag blev de 5-års og ældre hingste kåret efter mønstring på fast bund samt springning eller dressur under rytter. De ældre hingste går nu videre i de mange konkurrenceklasser som afvikles under kåringen i Herning.

Dansk Varmblod uddeler hvert år opdrættermedaljer i guld, sølv eller bronze til de færdigkårede hingste opdrættet herhjemme. Blandt de ældre hingste var der blot to hingste opdrættet herhjemme, og modtog derfor besked om medaljekarat. Selve medaljen bliver uddelt i forbindelse med forbundets repræsentantskabsmøde det kommende år. 

I springning blev der uddelt en sølvmedalje til Heinsgårdens Christa e. Check In/Calido I, udstiller Hanne Hellmers og Frank Kejlberg, Kjellerup, opdr. Henning Hein, Ribe. Om hingsten sagde avlsleder Karina Christiansen bl.a.: Det er en storrammet passende ædel hingst med et godt udtryk. Han har en rummelig, smidig og regulerbar galop og han springer med gode reflekser og kapacitet. 

Blandt de dressurbetonede hingste blev der uddelt en opdrættermedalje i bronze til JJ Zinfandel Grønvang e. Blue Hors Zack/Gribaldi, udstiller JJ Horses, Norge, opdr. Stutteri Grønvang v/Vicky og Annette Lauridsen, Brædstrup. Om hingsten sagde avlsleder Karina Christiansen bl.a.: En flot, moderne, højtstillet og storrammet hingst med en taktfast bevægelse og en god rummelighed og overtrædning i skridt.

Blandt de 4-årige hingste er flere danskavlede, men de må vente til afgørelsen på søndag førend opdrætterne får besked om, hvilken medaljekarat deres hingst bliver tildelt. 

I Dansk Varmblod er der en lille eksklussiv samling af avlshingste, som har fået en guldmedalje:

1999      Milan e. Michellino, opdrætter Marie Hedegård Pedersen, Esbjerg
2003      Blue Hors Don Romantic e. Blue Hors Don Schufro, opdrætter Jens Aage Buhl, Fredericia
2004      Louvre S e. Solos Landtinus, opdrætter Bettina og Flemming Schultz, Bolderslev
2009      Blue Hors Rosoff e. Blue Hors Romanov, opdrætter Linda og Poul Erik Frederiksen, Holmegaard
2012      ERA Dancing Hit e. UNO Don Diego, opdrætter Stutteri ERA, Hobro

 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen