Nytårsaften kan være en udfordring

10-12-2019 07:05

Fyrværkeri kan for mange heste være en meget stor udfordring for mange heste, men hvilke beroligende tilskud kan hjælpe din hest

Copyright Ridehesten.com
Foto Shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

Stress beskrives som en reaktion på en stimulus, der forstyrrer vores fysiske eller mentale ligevægt og udløser ”fight or flight” responsen, hvilket forårsager frigivelse af hormoner som adrenalin og kortisol.

Helt kort fortalt, så sker der så ændringer i hestens hjerne, mere specifikt i hypotalamus, som er den del af hjernen, der styrer det autonome nervesystem, altså den del af kroppens processer og reaktioner, som vi ikke selv kontrollerer. Her sker en kaskade af reaktioner og hormonudskillelser, som fører til, at binyrerne udskiller adrenalin og kortisol. Under denne respons reagerer hesten ved at blive urolig og/eller gå i panik, dens hjerte slår hurtigere, pulsen stiger, og ofte begynder den at svede samt pupillerne udvider sig.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I denne måneds udgave af magasinet Ridehesten kan du blive klogere på hvordan hestene bliver stresset og hvilke fodertilskud, der kan virke beroligende.

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen