"Ny" tysker skaber sensation i Olympia (video)

19-12-2018 09:15

Britt Carlsen

Tysklands Frederic Wanderes skabte sensation, da han ved Olympia Horseshow nappede sejren i FEI World Cup dressur foran den engelske darling Charlotte Dujardin

Copyright Ridehesten.com
FEI World Cup™ Dressage Olympia London vinder Frederic Wandres (GER) & Duke of Britain Olympia. Foto FEI/Jon Stroud

Tysklands Frederic Wandres (31) og Duke of Britain skabte meget passende sensation ved FEI World Cup i dressur ved Olympia Horseshow i London, da han tog sejren i den sjette afdeling af World Cup serien i den vesteuropæiske liga (der blev startet ved World Cup i Herning).

Wandres opnåede sin hidtil bedste score på 80,03% for sin kür, og dermed måtte den britiske superstar Charlotte Dujardin/Hawtins Delicato se sig placeret på andenpladsen med præcist samme score, men det blev Fredric Wandres højere kunstneriske score, som afgjorde placeringerne. 
Wandres rider for  Hof Kasselmann, og han har det seneste år klatret op ad verdensranglisten, og han er nu på det tyske B-hold. Hans første store internationale sejr kom i hus ved World Cup kvalifikationen i Zakrzow i Polen for at par måneder siden. Atmosfæren i Olympia er elektrisk, og det viste sig, som klassen skred frem, at være svært for mange af de øvrige heste at kapere, men Duke of Britan var i sit rette element. 

"Det er hans store plus - jeg kan altid stole på ham, han er helt cool og slet ikke bange, og hvis jeg ikke begår en fejl, så vil han heller ikke! fortalte Frederic Wandres efter sejren.

Copyright Ridehesten.com
FEI World Cup™ Dressage Olympia London International Charlotte Dujardin GBR og Hawtins Delicato. Foto FEI/Jon Stroud

Kort Grand Prix
For første gang blev et nyt, kort Grand Prix-program testet i konkurrence, ligesom hele konceptet omkring afviklingen af Grand Prix-klassen ved World Cup stævner blev afprøvet. Det nye system omfatter bl.a. interviews med rytterne inde i arenaen, og resultatet på resultattavlen mens rytteren fortsat er i arenaen. Det betegner FEI i en pressemeddelelse som en rigtig "crowd-pleaser" altså en succes i forhold til publikum.

Det var Hollands Hans Peter Minderhoud og den 10-årige hingst Glock's Dream Boy NOP som sejrede i Grand Prix-klassen foran Dujardin og Wandres, men i küren var hingsten spændt, og deres præstation rakte til tredjepladsen med en score på 77,99%

Da Dujardin blev spurgt, om hun nogensinde var blevet slået af en anden rytter, med præcis samme score, svarede den tre-dobbelte olympiske guldmedaljevinder "nej aldrig - det er første gang! Det var ekstremt tæt og jeg føler mig virkelig som ligeplaceret til sejren! "
- Jeg var rigtig tilfreds med Delicato, han er en ung uerfaren hest, fortæller Dujardin, som har redet hesten op til lille turs niveau, hvorefter Carl Hester overtog hesten, som debuterede i Grand Prix i januar. - Jeg fik  ham igen  for tre uger siden ... Jeg vidste ikke, hvad jeg kunne forvente af ham i dette miljø, og jeg er tilfreds med vores fejlfrie runde, der er så meget mere i ham ", sagde hun om den 10-årige hest der med Hester i sadlen, hjalp med at score holdbronze til Storbritannien ved FEI World Equestrian Games i september .
Se hele resultatet HER

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen