Ny landstræner for junior- og ungryttere i springning

19-11-2015 15:03

Det er en særdeles kompetent mand, der overtager posten som landstræner for junior- og ungryttere pr. 1. december 2015. 52-årige Bo Kragsig Møller har igennem en del år været en af de helt store profiler indenfor dansk springsport og blev blandt andet Danmarksmester tilbage i 1997  

Copyright Ridehesten.com
Ny landstræner for junior- og ungryttere i springning - Bo Kragsig Møller. Foto: Moeller-Sportshorses

Som rytter har Bo deltaget i 10 nationsspringninger på det danske landshold, repræsenteret Danmark ved NM for ungryttere samt opnået mere end 100 sejre i S-klasser ved nationale og internationale stævner. De sidste mange år har Bo boet i Tyskland og Belgien og dermed befundet sig direkte i hjertet af den internationale springsport.

Bo blev uddannet som berider i 1986 og afsluttede sin eksamen som årgangens bedste elev. Herefter gik det slag i slag med job på blandt andet Søholt Gods hos Hasse Hoffman, ansættelse som berider i Fyens Rideklub, og derefter videre til Holland som rytter hos den internationale toprytter Albert Voorn. Efter et halvt års tid hos Voorn fik Bo job i en konkurrencestald i Tyskland og flyttede derfor dertil. I dag bor Bo i Belgien og driver sin egen stald Møller Sporthorses. Udover at være international rytter har Bo også været dommer for DV og Dansk Ride Forbund ved championater for ungheste, personlig træner for danske og udenlandske pony-, junior- og ungryttere, og så er Bo en populær oplægsholder ved forskellige arrangementer.

Copyright Ridehesten.com
Bo Kragsig møller med Pavoo fra 1997. Foto: Moeller-Sporthorses

- Jobbet som landstræner er en udfordring jeg ser meget frem til, og jeg glæder meget til at starte. Mit håb er, at jeg med min viden, erfaring og tankegang kan præge springsporten de næste år og måske lægge en linje, som de unge ryttere kan få glæde af som seniorer, fortæller Bo. K. Møller og fortsætter: - Jeg kommer jo med helt nye øjne, så alle rytterne starter på nul og har lige stor chance for at komme i betragtning. Der bliver en del observationsarbejde her i begyndelsen, hvor jeg skal lære rytterne at kende, også skal der naturligvis afholdes træningssamling på sigt.

- Jeg ser meget frem til samarbejdet med Bo K. Møller, siger elite- og talentchef Lars Nørgaard Pedersen. - Bo er respekteret og anderkendt af alle inden for hesteverdenen, og det glæder mig rigtig meget, at han vil påtage sig jobbet som landstræner. Bo har redet i Belgien og Tyskland i mange år, og har dermed været helt tæt på sporten, der hvor det sker. Desuden har Bo også en rigtig god og væsentlig uddannelse som berider og kender derfor det danske system ganske godt.

Samtidig med at Bo K. Møller bliver landstræner for junior og ungryttere overtager ponylandstræner Lars Trier childrenrytterne. Det giver rigtig god mening at dele de unge ryttere op på denne måde, da de fleste stævner for ponyer og children bliver afviklet sammen.

/DRF.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen