Ny elev hos Anky van Grunsven

02-02-2015 16:47

Den unge tyske Grand Prix-rytter Sönke Rothenberger er begyndt at træne hos den hollandske dressurdronning Anky van Grunsven

Copyright Ridehesten.com
Sönke Rothenberger og Favourit ved JBK Horse Shows i Odense.

Den talentfulde 20-årige Sönke tager et år på universitetet i Nijmeghen og har flyttet sine heste til Anky van Grunsvens træningsstald i hollandske Erp.

Efter en kort periode inden for international springning, vendte den tidligere europamester i ponydressur tilbage til dressuren på den 7-årige Cosmo e. Van Gogh, og i 2014 blev det til holdguld og individuel bronze ved EM for ungryttere i italienske Arezzo.

Sönke, der kommer fra tyske Bad Homburg, har også overtaget søsteren Sannekes 16 år gamle vallak Favourit e. Fidermark for mindre end et år siden, da den begyndte at blive upålidelig og uregerlig i piaffe for sin kvindelige rytter. Høje Sönke, der ofte får hestene til at se små ud under hans lange ben, er i stand til at få Favourit til at fungere meget bedre.

Ekvipagen debuterede i Grand Prix for seniorer ved CDI i Donaueschingen i september 2014, og så var de til start ved World Cup-kvalifikationen under JBK Horse Shows i Odense i oktober, samt kvalifikationerne i Stuttgart, Stockholm, London og Amsterdam – hver gang med en score over 70%.

- De sidste to uger har jeg trænet hos Anky, udtalte Sönke til det hollandske hestemagasin De Hoefslag; - I øjeblikket bor jeg også på Anky og Sjefs sted. Samarbejdet opstod af praktiske årsager. Jeg læser International Business Administration på universitetet, og en del af uddannelsen er et obligatorisk år i udlandet. Det er derfor, jeg kombinerer et års studier ved universitetet i Nijmeghen med et års praktik hos Anky og Sjef.

Kilde: Eurodressage.com

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen