Nu skal holdmedaljerne uddeles

03-08-2024 06:36

Efter to dage med springning skal vi atter have dressurrytterne på banen ved OL i Paris, og det bliver uhyre spændende, når holdmedaljerne uddeles i dag

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter efter deres ridt i tirsdags. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I tirsdags og onsdags fik vi en forsmag på, hvilke hold som formodentlig kommer til at ride om holdmedaljerne i dag, og her lagde Tyskland sig i front med Danmark lige i hælene. Danskerne har ikke lagt skjul på, at de vil have metal med hjem fra Paris, og at det også gerne skal være guld - i dag får de chancen.

De ti bedste hold fra Grand Prix'en mødes nemlig i Grand Prix Special i dag, hvor alle ti hold starter fra nul. Dermed kan alt ske, når klassen går i gang klokken 10.00, og det bliver spændende at se resultatet, når sidste rytter rider ud af banen klokken 15.35.

Fakta
Danske OL-medaljer i ridesport

Ved OL 1952 i Helsinki var det dog tilladt for kvinde at deltage i dressur (skoleridning) på lige fod med mænd, og der skrev danske Lis Hartel olympisk historie ved at vinde sølv med hesten Jubilee, en præstation hun gentog ved OL 1956 i Stockholm. Hun var den første kvindelige OL-medaljevinder i ridesport.

Dansk ridesport havde tidligere vundet en olympisk medalje ridesport; det var i 1924, da Frode Kirkebjerg vandt individuelt sølv i military i Paris. Så kom Lis Hartels individuelle sølvmedaljer i dressur i 1952 og 1956. Ligesom der gik 28 år mellem Kirkebjergs medalje til Hartels første medalje, så gik der også 28 år fra Hartels sidste medalje til, at Anne Grethe Jensen (nu Törnblad) vandt individuel sølv i dressur i 1984, da legene fandt sted i Los Angeles.

Indimellem har Danmark også vundet to bronzemedaljer i ridesport. Det var Hans Lunding, der i 1936 vandt individuel bronze i Berlin, og det danske dressurhold, der i 2008 vandt holdbronze i Beijing. Da bestod holdet af Nathalie Zu Sayn-Wittgenstein, Anne van Olst og Andreas Helgstrand.

Fold up

Danske starttider i dag

  • Klokken 11.20 - Daniel Bachmann Andersen og Vayron
  • Klokken 13.15 -  Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter
  • Klokken 15.15 - Cathrine Laudrup-Dufour og Mount St John Freestyle

Se startlisten her hvor også resultatet kan følges løbende

Fakta
Tidsplan og sendetider dressur
  • Lørdag den 3. august 2024 kl. 10.00-15.35 - Grand Prix Special (holdfinale). Sendes på TV 2 og HBO Max
  • Søndag den 4. august 2024 kl. 10.00-14.00 - Grand Prix kür (individuel finale). Sendes på TV 2 Sport og HBO Max

Kommentatorer

TV 2: Bjarne Nielsen
HBO Max: Pia Refslund Elbo og Sidsel Mørkenborg

Følg med i vores live opdatering her på Ridehesten.com, hvor Grand Prix-nyheden løbende opdateres med de seneste, vigtige resultater. Her vil vores OL-dressurekspert Christine Winther Prip kommentere på flere ridt.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner