Nu glæder vi os til World Cup

21-10-2017 08:32

Britt Carlsen

Samtlige danske heste i dagens FEI World Cup Grand Prix presented by Blue Hors er gået igennem vettjek, og nu ser vi frem til de 15 ryttere kommer på banen i Boxen

Copyright Ridehesten.com

Kl. 11.30 i dag rider den første af ialt 15 ryttere på banen i World Cup kvalifikationen. Første dansker på banen er Helene Melsen og Aston Martin med starttid kl. 12.06. Det er Daniel Bachmann Andersen som er næste dansker i ilden i Boxen med avlshingsten Blue Hors Zack. Først ude efter pausen er EM-sølvvinder Anna Zibrandtsen og Arlando kl. 13.00 fulgt af Agnete Kirk Thinggaard og Jojo AZ.
Tinne Vilhelmson Silfvén, Patrik Kittel og Isabell Werth følger efter, og sidste dansker på banen er den tredobbelte EM-medaljetager Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy.

Hvordan er danskernes chancer så? Ja kl. ca. 14 er vi meget klogere, men danskerne melder hestene i topform, og kampen om sejren kommer formodentlig til at stå mellem EM-guldvinder Isabell Werth og Cathrine Dufour. Werth har taget Don Johnson FRH med til Herning. I går udtalte hun sig begejstret om forholdene i Herning, så hun er klar til kæmpe for sejren. Sidst Isabell/Don Johnson og Cathrine/Cassidy tørnede sammen var i begyndelsen af året ved det internationale dressurstævne i Doha, og her sejrede Isabell med lille margin. Det skal blive rigtig interessant at se, om verdens ukronede dressurdronning kan holde danske Cathrine fra førstepladsen. 

Det vigtigste er dog morgendagens kür, som er den pointsgivende klasse i den præstigefyldte liga. Skulle Cathrine vinde og optjene maksimumpoints vil det naturligvis være herligt, men Cathrine jagter ikke points i denne sæson, og har ikke finalen i Paris som mål. Hun vil istedet forberede Cassidy på næste års store opgave, WEG i USA.

Se startlisten HER

Info

World Cup sæsonen 2017/2018:

21.-22. oktober: Herning

2.- 3. november Lyon

17.-18. november: Stuttgart

9.- 10. december: London

26.-27. januar: Amsterdam

17.-18. februar: Neumünster

22.-23. februar: Göteborg

10.-11. marts: ‚s-Hertogenbosch

Finalen:

13.-14. April: Paris
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen