Nordamerika vandt ungdoms-OL

11-10-2018 11:01

Camilla Tiefensee Schrøder

De unge springryttere fra Europa var med i en tæt kamp om guldmedaljerne ved årets Ungdoms-OL i Buenos Aires, hvor det Nordamerikanske hold dog endte med at trække det længste strå

Copyright Ridehesten.com
Guldvinderholdet bestod af følgende unge springryttere fra Nord- og Mellemamerika: Nicole Meyer Robredo (Mexixo) - Pedro Espinosa (Honduras) - Marissa del Pilar Thompson (Panama) - Mateo Philippe Coles (Haiti) - Mattie Hatcher (USA). Foto: FEI/Liz Gregg
Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter et spændende og meget tæt opgør mellem holdet fra Europa og holdet fra Nordamerika blev det sidstnævnte, der vandt guld i ridebanespringning ved Youth Olympic Games i Buenos Aires 2018. Det skriver det internationale rideforbund, FEI.

I ungdommens OL i springning dyster rytterne på hold, der repræsenterer verdens forskellige kontinenter, med fem forskellige nationer på hvert hold. Se resultatlisten.

I omspringningen havde både Europa og Nordamerika lige mange fejlfri runder, og dermed måtte konkurrencen afgøres på tid. Begge hold formåede at holde hovedet koldt trods det store pres, men i sidste ende var det de unge springryttere fra Nordamerika, som med en samlet tid på 97.89 snuppede guldet foran Europa, som endte på sølvpladsen med sammenlagt 101.58 sekunder.
Bronzemedaljerne gik til Afrikas hold.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er første gang, at Team Nordamerika formår at vinde guld ved ungdommens OL, efter at Europa har været sejrherrerne i både 2010 og 2014.

Den 17-årige Jack Whitaker, som for to år siden vandt EM-guld for ponyer på dansk grund, var med på det sølvvindende Europa-hold. Æblerne falder ikke langt fra stammen i Whitaker-familien. For 34 år siden vandt hans far, Michael Whitaker, og hans onkel, John Whitaker, hold-sølv ved OL i Los Angeles. Michael Whitaker er i øvrigt til start ved World Cup-stævnet i Oslo denne weekenden.

Copyright Ridehesten.com
Jack Whitaker på LV Chance Luck. Foto: FEI

Læs også

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen