Nathalie: Verden går ikke under

27-07-2021 15:55

Guld til Tyskland, overraskende sølv til USA og bronze til England. Det blev ikke til medalje for de danske piger i denne omgang, men landstræner Nathalie zu Sayn Wittgenstein er overordnet tilfreds, for selvom at skuffelsen er stor, så går verdenen ikke under

Efter Grand Prix-klassen i weekenden var der optimisme i den danske lejr. Bronzemedalje var indenfor rækkevide, såfremt de danske ryttere kunne ride deres bedste i dagens Grand Prix Special. Det lykkedes ikke helt i dag, hvor alle tre ryttere havde lidt småfejl. Det var til gengæld ikke tilfældet for de amerikanske ryttere, som red helt sublimt i dag og dermed overgik både England og Danmark.

Som forventet stak tyskerne afsted med guldet efter tre fantastiske ridt fra Dorothee Schneider, Jessica von Bredow-Werndl og Isabell Werth, der alle tre red over 80%. De amerikanske ryttere har virkelig vist fantastisk ridning de seneste dage, så Adrienne Lyle, Steffen Peters og Sabine Schut-Kery kunne velfortjent få hængt sølvmedaljerne om halsen. Mens de fleste nok havde forventet, at det blev englænderne, der skulle være dem, som truede Tyskland, så havde både Charlotte Dujardin og Charlotte Fry lidt fejl i dagens program, hvilket betød, at de sammen med Carl Hester fik bronze.

Set med danske briller var håbet, at de tre danske piger kunne ride bronzemedaljen hjem. Desværre havde de alle tre lidt fejl i dag, som kostede dyrt i forhold til holdplaceringen.

Copyright Ridehesten.com
Det danske team med dyrlæge Frederik Nielsen yderst til venstre, holdleder Anne-Mette Binder, træner til Nanna Merrald, Michael Søgaard, landstræner Nathalie zu Sayn Wittgenstein samt Anne Falrup og Ellen Glinvad Nielsen. Foto:Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

DRTV fik efterfølgende et interview med landstræner i dressur, Nathalie zu Sayn Wittgenstein som sagde følgende:
– Jeg er selvfølgelig lidt skuffet, men jeg må også erkende at det er sådan, det er. Pigerne red fantastisk begge dage, så overordnet er jeg tilfreds. Det er selvfølgelig en skuffelse efter at have arbejdet henimod medaljerne, men verden går ikke under, og pigerne kommer stærkt tilbage i morgen.

Samme følelse stod Cathrine Dufour med, da journalist Kim Bildsøe Lassen fangede hende efter ridtet:
– Vi har haft det fantastisk på holdet og troet på det lige indtil det sidste. Det er en fejl, som gør, at jeg ikke rider til mit bedste niveau, men det er det, som kan ske. Nu ser jeg frem til finalen i Kür i morgen, hvor jeg skal ride mit nye kürprogram, og selvom det selvfølgelig er lidt ærgerligt lige nu, så er vi alle tre med i den individuelle finale. Vi må videre, vi har kun 24 timer til næste konkurrence.

  1. Tyskland med 8178.0 points
  2. USA med 7747.0 points
  3. England med 7723.0 points
  4. Danmark med 7540.0 points
  5. Holland med 7479.5 points
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen