Nanna indfriede vinderforventningerne

22-06-2024 19:26

CHIO Rotterdam: "Jeg har tænkt mig at vinde i dag" - sådan sagde Nanna Skodborg Merrald til holdleder Anne-Mette Binder, inden hun i dag satte sig i sadlen på Blue Hors Don Olymbrio. Som sagt så gjort 

16 ryttere var her til eftermiddag og aften til start i den femstjernede Grand Prix Special i Rotterdam - heriblandt Nanna Skodborg Merrald og Lone Bang Zindorff.

På forhånd lignede det en topkamp mellem Nanna og svenske Patrik Kittel, og det skulle vise sig at holde stik. I torsdags lignede Blue Hors Don Olymbrio e. Jazz/Olympic Ferro én, som var i topform, og i dag formåede avlshingsten at præstere endnu bedre. Nanna red på banen som tredje sidste rytter, og kort forinden havde Patrik Kittel og Touchdown e. Quaterback/Sack lagt sig i spidsen med 75,10%.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Don Olymbrio. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Dermed lå presset på Nannas skuldre, hvis hun ville vinde, men heldigvis er Nanna én af dem, som præsterer fremragende under pres. Don O så frisk og veloplagt ud, men han holdt hele turen rundt fokus på Nanna, som startede ud med et super travprogram og fuldendte det med et galopprogram i særklasse.

Publikum honorerede den danske ekvipage med et stort bifald, og samtidig belønnede dommerne Nanna og Don O med 75,91%.

– Det var fandme mega fedt. Jeg havde en fed fornemmelse, og det er bare vildt sjovt, når det hele går op i en højere enhed. Jeg kan godt mærke, at jeg nu har redet tilpas mange stævner på ham, så nu kender jeg ham, og han er blevet meget stærkere både mentalt og fysisk. Det overskud, han havde i dag, er virkelig noget, jeg tager med mig hjem, for det var bare en fed fornemmelse, fortæller Nanna på vej til lufthavnen.

Inden Nanna satte sig i sadlen på Don O i dag, havde hun en snak med elitechef og holdleder Anne-Mette Binder, hvor Nanna ærligt sagde, at hun gerne ville vinde.

– Jeg tror, det betyder noget, når man siger det, fordi så tror man endnu mere på det. Man kan ikke sige det hver gang, men jeg synes, der var en realistisk chance i dag, så det er ikke noget, man bare slynger ud hver gang. Det gør helt sikkert, at man bliver lidt ekstra sulten, når man kan se, at der er en chance, og jeg vidste også godt, at det ikke ville blive en let sejr med Patrik og Edward i klassen, men det gør det også sjovt, når det så lykkes, fortæller Nanna.

Dermed bled det til dansk sejr og Nanna lagde Patrik Kittel bag sig som derfor blev nummer to, mens britiske Becky Moody med Jagerbomb e. Dante Weltino OLD/Jazz blev nummer tre med 74,68%.

Lone Bang Zindorff med Thranegaardens Rostov e. Blue Hors Romanov/Diamond har en opadgående formkurve, og i dag viste Lone, at hun også kan være med i den internationale top. Med flotte traverser i både trav og galop samt gode serier blev det i dag til 72,51% og en sjetteplads til ekvipagen.

Grand Prix Kür er netop gået i gang og der har danskerne følgende starttider:

  • Klokken 19.35 - Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera
  • Klokken 20.45 - Daniel Bachmann Andersen og Vayron

Klassens resultat. 

Stævnets start - og resultatlister.

Fakta
Livestream fra kür

FEI sender i dag gratis livestream via deres Facebook og Youtube.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen