Mød Amanda Mørkøv Overgaard

28-12-2014 14:31

Juniordressurrytter Amanda Mørkøv Overgaard er gymnasieelev og juniordressurrytter. Hun valgte at tage en skolepause inden gymnasiet for at få rigtig fat i ridningen, og det gav straks resultater

Copyright Ridehesten.com
Amanda Mørkøv Overgaard.

18-årige Amanda Mørkøv Overgaard bor sammen med sin familie på hesteejendommen Horsebo ved Skævinge i det nordligste Sjælland.

Som datter af en hesteinteresseret mor lå det i kortene, at Amanda skulle blive rytter, men der gik mange år, inden det blev til noget seriøst.

Hingsten Horsebo Smarties, som Amandas mor selv har opdrættet, er søn af hoppen Salsa, der lærte Amanda at ride stor hest. Fra 2012 fik også Smarties en afgørende betydning for Amandas ridekarriere.

Hun havde lært en del af de udfordringer, hun hidtil havde oplevet, men hendes ridning var endnu ikke blomstret op. Det skete med Smarties, som gik internationalt med prinsesse Nathalie, men på den lange bane viste sig at være lidt for sløv til Grand Prix. Han var en bedre lilleturshest.

– Det var noget helt andet for mig som en ung og ret uerfaren rytter, for Smarties var ikke bare super velredet, men også en glad og ukompliceret hest, fortæller Amanda i en artikel i januarnummeret af magasinet Ridehesten, hvor du kan læse meget mere om Amanda og hendes vej frem i ridesporten.

Læs meget mere i magasinet Ridehestens januarnummer.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen