Minna Petersen blev alligevel fejret (video)

13-03-2021 13:49

Minna Petersen har 40-års jubilæum som frivillig hjælper ved Dansk Varmblods Hingstekåring, hvilket under normale omstændigheder ville være blevet fejret under arrangementet. Der er ingen hingstekåring i Herning i år, så Dansk Varmblods direktør Casper Cassøe mødte personligt op for at lykønske jubilaren

Copyright Ridehesten.com
Minna Petersen og hendes mand Thorkild Karger. Foto: Privat.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Minna Petersen har flere grunde til at ærgre sig over, at Dansk Varmblod ikke kan afholde hingstekåring i Herning i år, hvor hun har  40-års jubilæum som hjælper ved hingstekåringen, og desuden er hun opdrætter af en lovende 3-års hingst, der er udtaget til kåring. Det er Renomé e. Revolution/ Sieger Hit, der blev dyreste føl ved Følauktion Syd i 2018, hvor føllet blev erhvervet af de nuværende ejere Priess Horses.

Så havde COVID19-situationen ikke sat en stopper for Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning i år, så havde arrangement nok været en fest udover det sædvanlige for den flittige hjælper og dygtige avler, 80-årige Minna Petersen fra DV's region 4. Nu må hun som resten af de interesserede følge kåringsturneen i næste uge hjemmefra.

Copyright Ridehesten.com
Casper Cassøe, Susanne Hvid, Minna Petersen og Thorkild Karger. Foto: Privat.

Dansk Varmblods direktør Casper Cassøe synes ikke, at Minna skulle snydes for en lille fejring, og derfor tog han og arrangementschef Susanne Hvid turen ned til Minna med en stor buket blomster og et fint fad, som en erkendtlighed for de mange timer, hun har hjulpet som frivillig. Mange kender Minna fra unghestechampionatet, hvor hun med hård hånd sørger for, at rytterne kommer på banen til den aftalte tid. Selvom Minna i maj måned fyldte 80 år, brænder hestehjertet stadig i hende.

Copyright Ridehesten.com
Minna Petersen. Foto: Privat.
Nyheden fortsætter efter annoncen

I 2006 blev Minna fejret med sit 25-års jubilæum sammen med tre andre. Fredag aften var alt kørt i stilling til den store fejring, præmierne var klar, speakeren var klar, musikken var klar og de fire jubilarer blev ”læsset” i sponsortraileren, som de så skulle komme ud af og hyldes. Der var dog det lille men, at chaufføren ikke vidste, at der stod fire jubilarer bag i traileren, så de blev kørt en runde i hallen og ud igen uden at blive hyldet. Den var svær at råde bod på, men lørdag aften kom de ind i hestevogn og blev fejret med al den applaus, de havde fortjent.

Alle fra Dansk Varmblod ønsker Minna et stort tillykke.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen