Min favoritøvelse: Schenkelvigning

14-08-2023 06:28

Trine Askjær-Jørgensen

Et bud på en rigtig god øvelse til din daglige træning med hesten er ifølge Selina Solberg Vittinghus en schenkelvigning. Det lyder måske indlysende, men schenkelvigningen kan laves mere eller mindre avanceret afhængig af hest og rytters niveau og er et vigtigt led i grunduddannelsen

Copyright Ridehesten.com

I denne artikel spørger vi en rytter, træner eller berider, om de har en øvelse, som de bruger meget, eller som, de synes, fungerer rigtig godt til at lære hesten noget bestemt, styrke dens krop eller forbedre kvaliteten af en bestemt øvelse. Tanken med det er, at du som rytter eller træner hver gang får et lille, konkret tip til noget, du kan tage med i stalden og prøve med din hest.

Denne gang har vi snakket med Selina Solberg Vittinghus, der er en af landets mest succesfulde unghesteryttere og til dagligt uddanner heste fra rå til Grand Prix-dressur hos Stutteri Atterupgaard.

– Øvelsen her går rigtig meget igen hos mig i den daglige træning både af de helt unge, men også af de ældre heste, fordi den kan laves både lettere og sværere og i mange forskellige varianter, siger Selina og fortsætter: – Det geniale med øvelsen er, at man både som relativt uerfaren rytter og på en helt ung hest kan lave den, men man kan også udvikle på øvelsen, så den faktisk bliver ret svær.

Flere sværhedsgrader
– Første gang jeg laver øvelsen f.eks. med en ung hest, starter jeg med at dreje væk fra kortsiden, så jeg kommer op ad midten, dog ikke helt på midten måske nærmere kun fem meter væk fra hovslaget, og så ”glider” jeg i schenkelvigning ud til hovslaget, forklarer Selina Solberg, som synes, det er en god måde at introducere hesten til at flytte sig sidevers for rytterens schenkel, når ikke der er så langt hen til målet (hovslaget).

Gilpa

Se alle abonnementtyper her

Allerede abonnent? – Log ind her

 

Du finder artiklen i magasinet Ridehesten august 2023 s. 18-20.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner