Masser af springning i Vallensbæk

17-06-2023 21:23

Trine Askjær-Jørgensen

Tredje kvalifikation i Pavo og DRF's championater for unge springheste har i dag fundet sted på Vallensbæk Rideklub, og årgangenes gladeste heste er fundet. Her er også blevet afviklet Walber Cup og masser af B- og C-klasser i springning

Nyheden fortsætter efter annoncen

Vallensbæk Rideklub holder denne weekend et stort stævne, hvor der både er B- og C-klasser i springning for hest. Udover de almindelige stævneklasser afvikles der bl.a. Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for unge springheste.

Fokusset i springhestenes championat er i år lavet om, så det er på nulrunder og kåring af årgangens gladeste hest. Tidligere blev alle springhestene på tværs af årgange og i alle kvalifikationer bedømt på stil og kvalificerede sig på baggrund af disse karakterer til finalen. Nu er det ikke længere stilbedømmelser, der baner vej for en plads i finalen, men derimod fejlfrie runder på de unge heste. For at nå finalen skal de unge heste således have opnået minimum to fejlfri 0-runder til kvalifikationsstævnerne, der alle afvikles i metode B0.

Afviklingen i netop den metode betyder også, at der ikke kåres en vinder i de enkelte årganges kvalifikationsklasser. I stedet hædres den gladeste og mest veloplagte hest i hver årgang ved hvert kvalifikationsstævne. Det er klassens dommer, der beslutter, hvilken hest denne ære skal tilfalde. De udvalgte heste bliver præmieret med et æresdækken fra PAVO.

Hos 4-års hestene valgte dommeren i dag Fandango Ask DWB e. Favorit Ask/ Carmargue (opdr. Fam. Espensen v/Lene Christiansen) som årgangens gladeste hest. Han blev flot vist frem af Alexandra Wibholm Nobel.

Blandt 5-års hestene tilfaldt titlen Verianda T e. Verdi/ Quintero, som blev flot vist frem af Josephine Bøgh, og hos 6-års hestene blev det Aura Ravnes-Have e. Cantolar/ Favorit Ask (opdr. Kirsten & Kjeld Christensen), som blev flot vist frem af Mie Mundberg Hansen

Fakta
Om Pavo og DRF's championater for ungheste

Kvalifikationerne i Pavo og Dansk Ride Forbunds Championater for ungheste afvikles
ved C- og B-stævner landet over.

Datoer for kvalifikationsstævner i springning 2023:

  • 12.-14. maj: DDHS/Vilhelmsborg
  • 27.-28. maj: Billund Sportsrideklub
  • 17.-18. juni: Vallensbæk Rideklub
  • 1.-2. juli: Bækgårdens Sportsrideklub
  • Onsdag 19 juli: Riders Cup
  • 5.-6. august: Kongsdal Rideklub
  • Uge 34: Finale på Stutteri Ask
Fold up

Udover championatsklasserne var der som bekendt en hel del andre springklasser på den store stævneplads. Dagens første landsstævneklasse var en MB1*, som blev vundet af Clara Svendgaard og Lightning Blue WS e. Vigo D'arsouilles/ C-Indoctro, mens Kirstin Skjoldshøj og Heart of Gold e. Heartbeat/ Solos Landtinus (opdr. Mie Nielsen og Theo de Vos) tog sig af sejren i dagens anden landsstævneklasse, MB2**.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Tredje kvalifikation af Walber Cup
Igen i år afholdes Walber Cup over fire afdelinger. Walber Cup er kvalifikationen til Agria DRF-mesterskabet for klubhold i springning, og når de fire afdelinger er afholdt, kvalificerer de otte bedste hold sig til finalen. 

I dag var Vallensbæk Rideklub værter for årets tredje afdeling, og her var ni hold til start. Sejren gik til holdet fra Capacity Showjumping Center bestående af Anne-Kristine Rie Truelsen med Quemoy KT e. Quidam's Rubin/ Saccor, Ulrich Gaarslev med Gaby Ask e. Cris Ask/ Baloubet du Rouet (opdr. Stutteri Ask A/S) og Sophie Karoline Emilie Moltke med Curly 70 e. Carell/ Forsyth (opdr. Anja Hassmann).

Andenpladsen gik til holdet fra Fyens Rideklub bestående af Karen Møller Rohde, Søren Møller Rohde, Frida Munk Lassen og Jacob Theodor Schmidt, mens tredjepladsen gik til holdet fra Kongsvad Rideklub Thorsager bestående af Caroline Knudsen, Mette Askham Jensen, Line Busk Heltborg og Emilie Mosegaard Christiansen.

Danish Derby Horse Shows afholder fjerde afdeling af Walber Cup i starten af september, og finalen afholdes i midten af december hos Hjallerup Rideklub. 

Læs mere om Walber Cup.

Dagens sidste og højeste klasse var en S1*-klasse i højden 145 cm. Her løb Karoline Sloth Kjær og Cocorico de Riverland e. L'arc de Triomphe Z/ Kashmir van het Schuttershof med sejren efter en fejlfri runde i tiden 65,49 sek, mens Mie Stuhr-Petersen og Vincel e. Valentino/ Fabriano kom på andenpladsen med en fejlfri runde i tiden 70,00 sek.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Karoline Sloth Kjær og Cocorico de Riverland. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen