Malou vandt på afbud

05-11-2022 09:36

Charlotte Berwald

Til Mustang Cup i Silkeborg Rideklub kom ponyrytter Malou Vestergaard med på et afbud. Hun var nemlig kun blevet nummer 17 på point. Det forhindrede hende dog ikke i at ride fra alle konkurrenterne

Copyright Ridehesten.com
Malou Vestergaard og Stradbally Sally. Foto: Ridehesten.com/Charlotte Berwald
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er absolut ikke første gang Malou Vestergaard har deltaget i finalen i Mustang Cup, der er en landsdækkende turnering for ponyspringryttere på distriktsplan. Kvalifikationerne rides i LA2** og MB1* stilspringning. Finalen er også stilspringning, der rides i MB1*.

– Det er tredje gang jeg kvalificerer mig til finalen. Min første gang var på Vilhelmsborg under pandemien. Anden gang var i Herning. Tredje gang var lykkens gang for mig, fortæller Malou og mor Pernille supplerer: – Vi gik faktisk slet ikke efter den i år, men da de ringede og spurgte, om hun ville ride finalen, blev vi selvfølgelig meget glade. For selvfølgelig ville vi da det! Det var en vild uge. Først blev hun distriktsmester for hold, og så vandt hun Mustang-finalen. Det var næsten for vildt til at være sandt!

Copyright Ridehesten.com
Malou Vestergaard. Foto: Ridehesten.com/Charlotte Berwald

En travl hverdag
Til hverdag går Malou i 7. klasse på Hald Ege skole. Så snart hun får fri, skynder hun sig hjem for at være sammen med ponyerne. Hver eneste dag træner Malou med de to ponyer, Abby og Stradbally Sazy. Familiens hestebestand består også af ponyen Fernando, der dog mest fungerer som hyggepony. Alle tre ponyer er skimlede.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg ønsker mig en brun pony med sort man og hale næste gang, griner Pernille, der fungerer som Malous supergroom og dermed har ansvaret for at holde de skimlede ponyer hvide. Udover mor og datter er der også lillebror Magnus, der ikke rider.
– Men det er okay at være med ude til stævnerne. Der er tit toast og pølsemix i cafeterierne, og det er jo ikke så ringe endda, fortæller han. 

To gange om ugen læsser familien ponyerne i traileren og kører til undervisning:
– Jeg rider dressur hos Uffe Nitschke, og så springer jeg enten ved Maria Schou eller Lars Fedder. Nu er Maria jo flyttet i til Holland, så fremover springer jeg hos Team Fedder. Han er virkelig god, og han tager altid gerne med ud til stævnerne, fortæller Malou.

Copyright Ridehesten.com
Tre hvide ponyer har Malou stående i stalden derhjemme. Foto: Ridehesten.com/Charlotte Berwald

Drømmen er udlandet
Når man spørger Malou om, hvad hun drømmer om i fremtiden, er hun helt klar i spyttet. Hun vil gerne ride stævner i udlandet. DM er også noget, der trækker i den unge rytter: – Det kunne være rigtig fedt at få en masse gode heste i fremtiden, så jeg kan komme ud og ride de sjove stævner, slutter den unge springrytter. 

Copyright Ridehesten.com
Malou Vestergaard. Foto: Ridehesten.com/Charlotte Berwald
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen