Lovrammer for hestehold og hestetransport

02-10-2013 13:22

Er du også i tvivl om, hvad man må og ikke må, hvilke krav der er til stalde og transport af heste? Så kom til Hillerød mandag den 7. oktober og bliv klogere

Copyright Ridehesten.com
Modelfoto: Ridehesten.com

Dansk Ride Forbund Distrikt 2 tilbyder i samarbejde med Videnscenter for Landbrug, Hest et foredrag med fokus på nogle af de mest diskuterede og svært forståelige lovmæssige rammer for hold og transport af heste.

Jørgen Kold, chef hos Videncentret for Landbrug, Hest vil kort præsentere de mange forskellige love som hestehold er underlagt, og herefter gå i dybden med de to mest betydende lovrammer, nemlig Lov om Hold af Heste og Transportforordningen.

Lov om “Hold af heste”
Udgangspunktet bliver taget i de områder, som forsøges ændret ved en revision af den gældende lovgivning.

Transportforordning
Udgangpunktet bliver at få præsenteret gældende lovgivning på en struktureret og pædagogisk facon, så almindelige mennesker kan forstå det.
Det vil blive præciseret, hvad der er rigtigt og forkert, så vi i fællesskab kan få aflivet de eksisterende myter og misforståelser omkring reglerne for transport af heste.
Foredragsholderen vil fortælle om baggrunden for lovgivningen, såvel politisk som praktisk, inden der åbnes for spørgsmål og debat; er lovgivningen god eller dårlig, hvordan har interessenterne klaret sig i samspillet med myndighederne.

Foredraget holdes mandag den 7. oktober 2013, kl. 19.30 hos HIS, Rønnekrogen 8, 3400 Hillerød

Se mere vedr. tilmelding mv. her.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen