Ny guide for hestehold i Europa

05-01-2020 07:53

Hesteloven har været brugt som grundlag for at udarbejde en guide for hestehold i EU. Det er nemlig langt fra alle medlemslande i EU, som har en dyreværnslov

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

I guiden er hestens historie, sanser og naturlige instinkter kort beskrevet. Hvordan heste interagerer med hverandre, deres behov for social kontakt, behov for at sove udstrakt, rulle sig eller udføre pelspleje for hinanden. Hesten behov for bevægelse, og hvordan dens fordøjelsessystem virker, er også beskrevet, ligesom anormal adfærd som krybbebidning nævnes. 

Guiden giver forslag til staldopbygning, lys, lyd mv. samt foldstørrelse, som vi kender det fra den hjemlige lovgivning.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Fordi EU-guiden er en vejledning og ikke lovgivning, er der fokus på flere aspekter af hesteholdet, med råd og vejledning til udstyr, herunder brug af dækkener, adgang til frisk vand, brug af skridtmaskiner og løbebånd, håndtering og træning med mere. Guide fraråder også på det kraftigste brug af brændemærkning, som et middel til identifikation, og så er der et afsnit om aflivning.

Vil du blive klogere på den nye guide for hestehold i Europa, og de væsentlige forskelle på EU-guiden og den danske hestelov, så find denne måneds udgave af magasinet Ridehesten frem

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner