Lorenzo skal nyde sit otium hos Line

19-08-2023 11:38

Annika Knudsen Lorentsen

Lorenzo dansede sig til en femteplads ved OL i Rio de Janeiro med Severo Jurado Lopez og han har gået EM med Jeanna Hogberg. Nu er den røde vallak flyttet ind hos sin tidligere groom, hvor han vil nyde sin pension

Copyright Ridehesten.com
Severo Jurado Lopez med Lorenzo ved OL i Rio. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 17-årige Lorenzo e. Lord Loxley I/ Rubin Royal imponerede alle ved OL i Rio i 2016, hvor han med spanske Severo Jurado Lopez i sadlen dansede sig hele vejen til en femteplads i den individuelle kür. Dengang var Severo ansat hos Helgstrand Dressage, og han begyndte at ride Lorenzo tilbage i 2015, da hesten kom til Helgstrand som 9-årrig. 

Efter bare seks måneder deltog ekvipagen ved OL, og han blev derfor en helt særlig hest for den spanske rytter. Det var dog ikke kun hans rytter, som Lorenzo kom tæt ind på, men også hans groom Line Thestrup Clausen. Hun dannede en særlig forbindelse til vallakken skriver Helgstrand Dressage i en artikel på deres hjemmeside. 

Line var groom for Lorenzo i to år indtil hun drog videre i et nyt job. Siden har hun drømt om at blive genforenet med Lorenzo, og den drøm gik i opfyldelse tidligere denne uge. Hun bød nemlig Lorenzo velkommen hjem til et velfortjent otium. 

Copyright Ridehesten.com
Line og Lorenzo. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Han er ganske simpelt en meget speciel hest med meget personlighed og karisma, og han er en meget intelligent hest, der tror fuldt ud på sin rytter. Det er en helt fantastisk mulighed og en drøm, jeg ikke turde håbe på, som er gået i opfyldelse. Alle vil det bedste for ham, fortæller Line til Helgstrand Dressage

Lorenzo vil tilbringe resten af sit liv hos Line, hvor han vil komme på masser af skovture, og da Line selv er springrytter, vil det nok også blive til et lille spring i ny og næ. 

Efter en flot karriere med Severo Jurado Lopez i sadlen blev Lorenzo redet af svenske Jeanne Hogberg, som blandt andet deltog ved EM i 2021 i Hagen. 

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen