Lonoir vinder World Cup-Grand Prix efter lang pause

24-01-2020 09:14

Camilla Tiefensee Schrøder

Amerikanske Olivia LaGoy Weltz vandt en sikker sejr i torsdagens World Cup-Grand Prix på DV-hesten Lonoir, som er tilbage på konkurrencebanerne efter en pause på 18 måneder

Copyright Ridehesten.com
Olivia Lagoy Weltz og Lonoir til præmieceremonien i Wellington. Foto: Susan Stickle
Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter halvandet års pause er Olivia LaGoy Weltz tilbage på de internationale dressurbaner med DV-vallakken Lonoir e. De Noir 3/Loran (opdr. Jan og Dorte Rassing), og det fejrede ekvipagen i går aftes med en sejr i FEI World Cup Grand Prix i Wellington, hvor de opnåede 73.435%.

Det er den 16-årige vallaks første stævne siden Aachen i juli 2018, og det blev en sikker comeback-sejr med mere end tre procentpoint ned til nærmeste modstander, canadiske Lindsay Kellock på Sebastien e. Sandro Hit.

Se resultatlisten

Nyheden fortsætter efter annoncen

LaGoy Weltz havde allerede i slutningen af 2018 overvejet at give Lonoir et stille og roligt år i 2019 som forberedelse til OL i Tokyo 2020, og da hesten i december 2018 fik problemer efter en skoning, blev det de ydre omstændigheder, der afgjorde den endelige beslutning for hende. Det forklarer hun i en pressemeddelelse fra Global Dressage Festival.

– Han har været rigtig stærk, og jeg tror, at vi bevæger os ind i hans bedste tid nu, udtaler hun. – Jeg har på fornemmelsen, at pausen virkelig har betalt sig. Han føles frisk og fantastisk og glad for at være derinde.

Den 37-årige amerikaner fortæller også, at hun efter pausen står med en mere moden hest, og at hun selv har mere mod på at trykke til for at jagte de højere procenter:

– Han har altid været meget varm, og vi har altid forsøgt at tage det stille og roligt, men nu føler jeg mig endelig klar til virkelig at forsøge at ride ham helt til grænsen. Det gør det hele lidt mere spektakulært og kan give nogle flere fejl, men jeg synes, vi er klar til at tage de risici.


Se videoklip fra ridtet
(video: Richard’s Equine Video.
)

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen