Lige ved og næsten for danskerne

22-06-2024 22:15

CHIO Rotterdam: Det flotte stadion i Rotterdam dannede her til aften rammen om den sidste dressurklasse ved det store stævne, og her blev det til en fjerde- og femteplads for Daniel Bachmann Andersen og Carina Cassøe Krüth

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Vayron. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Der var lagt op til en særdeles spændende aften her i Rotterdam, hvor 12 ryttere havde meldt klar til kür. Det var tydeligt, at flere af rytterne skulle finpudse deres kür, inden den måske skal bruges ved OL i Paris om lidt over en måned.

Daniel Bachmann Andersen kom til aftenens kür med et godt udgangspunkt, da han og Vayron e. Vitalis/Gloste i torsdagens Grand Prix blev placeret som nummer tre. Den store brune hingst var knap så koncentreret i dag, og det kom til at koste lidt i det samlede regnskab. Der var dog stadig mange store højdepunkter, som dommerne også belønnede, og trods de små fejl, som indløb undervejs, var Daniel rigtig glad for dagens tur. Med 81,12% var det uhyre tæt på, at det skulle have været til præmieoverrækkelse, men i stedet blev det til en fjerdeplads.

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth med Heiline's Danciera. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Carina Cassøe Krüth med Heiline's Danciera e. Fürstenball/De Niro (opdr. Stald Heiline) ramte ikke deres vanlige niveau i torsdags, men i dag var ekvipagen tilbage på sporet. Carina havde hevet sin gamle kür frem fra gemmerne, og den passede som altid godt til Danse, hvilket resulterede i en femteplads med 79,81%.

Efter en længere skadespause er hollandske Dinja van Liere tilbage på stævnebanen med Hermes e. Easy Game/Flemmingh, og i dag meldte hun sig absolut ind i topkampen om de individuelle placeringer ved OL. Med en ny og forfriskende kür, hvor tre af dommerne belønnede musikken med et 10-tal, blev det til en overlegen sejr med 87,83%.

En anden, der også meldte sig ind i OL-kampen, er Isabell Werth med Wendy de Fontaine (tidl. Queenparks Wendy) e. Sezuan/Blue Hors Soprano (opdr. Kurt Gosmer). Den store sorte hoppe gik i dag sit absolut bedste ridt nogensinde, og Isabell fik hende til at piaffere som aldrig før. Der indløb fejl i galopprogrammet, men til det efterfølgende pressemøde medgav Isabell, at det var hende selv, som havde presset hoppen en my for meget, så fejlene lå helt klart på hendes skuldre. Med 82,85% blev ekvipagen nummer to, og det bliver spændende, om denne uges ridt er nok til en plads på det tyske OL-hold.

Efter et par år, hvor hollandsk dressur har været på lidt nedadgående, ser det igen lidt lysere ud for dem. Emmelie Scholtens red i dag en fremragende kür på Indian Rock e. Apache/Vivaldi, og med 81,34% blev de nummer tre - kun et mulehår foran Daniel og Vayron.

Klassens resultat. 

Stævnets start - og resultatlister.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen