Lidt kongelig er man vel

13-06-2014 11:12

Jørgen Bak Rasmussen

Kongehuset har ryddet op i gemmerne og besluttet at sætte et stort antal indbo til salg - desværre ikke kareter, dem solgte man ud af for år tilbage for at få råd til at istandsætte guldkareten

Auktionshuset Hørsholm holder hammeren løftet over godt 1.400 stykker småt og stort kongeligt indbo fra Amalienborg, Fredensborg, Christiansborg, Erimitagen, Sorgenfri og Bernstorff Slot. Det er ifølge Auktionshusets indehaver Ole Steen Christensen første gang i 60 år, at kongehuset sælger ud af indboet. For år tilbage valgte kongehuset at sælge ud af nogle af kareterne for at få råd til at istandsætte bl.a. guldkareten. Dette møbelsalg skal bruges til at istandsætte gamle møbler, som kongefamilien gerne vil beholde og bruge.

Alt inventar er brændemærket og/eller forsynet med mærkater, der tydeligt angiver, hvor det pågældede inventar oprindeligt har stået. Auktionen byder på en enestående mulighed for at erhverve sig et stykke historie.

Der er eftersyn i dag kl. 12 - 18 og igen lørdag kl. 10-16 og selve auktionen finder sted søndag den 15. juni kl. 10.30. De mere her Det er Wiegaarden Media, der har produceret kataloget for Auktionshuset. 

Kilde: JP

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen