Laila Roschmann lever ikke mere

01-10-2022 14:06

Den igennem mange år succesfulde hesteavler med stutterinavnet Kgs. Hørgaard, Laila Roschmann, er død efter flere års sygdom

Copyright Ridehesten.com
Kgs. Hørgaard Hustler og Anette Ejlersgaard. Foto: Ridehesten.com/Maria Schacht
Nyheden fortsætter efter annoncen

Med base på familiens naturskønne landejendom Kgs. Hørgaard ved Lillebælt har Laila Roschmann i flere årtier opdrættet dressurheste af høj kvalitet med udspring i den tyske hannoveraner og i regi af Dansk Varmblod.

En af de første heste af Laila Roschmanns opdræt, der nåede de internationale dressurscener var den tyskregistrerede Kgs. Hørgaard Wild One, der blev uddannet af Sanne Henningsen og fik international succes med den amerikanske Grand Prix-dressurrytter Tuny Page under navnet Wild One.

Sidenhen er der kommet et utal af succesfulde dressurheste fra Laila Roschmanns hænder som f.eks. Kgs. Hørgaard Hustler (Anette Ejlersgaard), Kgs. Hørgaard Destiny (Bent Jensen), Kgs. Hørgaard Zig-Zag (Linda Pfingstl Aasted). Selv på spring- og militarybanerne er der set heste med navnet Kgs. Hørgaard.

Copyright Ridehesten.com
Kgs. Hørgaards Tabasco, der blev Årets dressurhoppeføl i Dansk Varmblod i 2013. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Laila Roschmann blev særlig kendt for sine stærke og velfunderede hoppestammer, der udover mange succesfulde sportshest har givet medaljehopper og avlsgodkendte hingste. Nogle vil måske huske hingsten Blue Hors World Class, der kom fra Lailas stald på Kgs. Hørgaard.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I 2013 stod hun med Årets dressurbetonede hoppeføl i Dansk Varmblod, Kgs. Hørgaard Tabasco, der blev solgt på Elitefølauktionen til Tailormade Horses.

Med sin gode sans for heste af kvalitet erhvervede hun DV-heste Gredstedgaards Casmir som ganske ung og solgte den senere til Blue Hors, hvor den under Sune Hansen kom til at spille en rolle på det danske dressurhold.

Den 2. september 2022 gik Laila Roschmann bort i en alder af 80 år og efter flere års sygdom. Hun blev bisat fra Sdr. Stenderup Kirke den 14. september.

Æret være Laila Roschmanns minde.

Copyright Ridehesten.com
Laila Roschmann med den internationale dressurhest Gredstedgaards Casmir. Foto: Ridehesten.com
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen