Læs til dyrlæge i Viborg fra 2024

01-03-2023 12:54

Trine Askjær-Jørgensen

Fra næste år vil du som noget nyt kunne uddanne dig til dyrlæge ved AU Viborg, hvor et nyt campus er på vej med flere forskellige uddannelser; veterinærmedicin som den første

Copyright Ridehesten.com
Foto: Adobe Stock
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fra 2024 vil man kunne uddanne sig til dyrlæge ved AU Viborg. Uddannelses- og forskningsministeriet har for nyligt officielt godkendt en ny dyrlægeuddannelse, så fra næste år bliver Aarhus Universitets nye campus i Foulum ved Viborg fyldt med dyrlægestuderende.

Ministeriet har sat navn på 33 nye uddannelser, der nu officielt er blevet godkendt, og selvom prodekan for uddannelse på Faculty of Technical Sciences ved Aarhus Universitet, Finn Borchsenius, aldrig har været i tvivl om, at dyrlægeuddannelsen ville blive en realitet, er det nu alligevel godt at få bekræftet officielt.

– Vi er allerede i fuld gang med at udvikle de tre, nye uddannelser, som skal placeres i AU Viborg, og nu kan vi bare glæde os over, at dyrlægeuddannelsen er endnu et skridt tættere på mål, siger han.

Nyheden fortsætter efter annoncen

De tre uddannelser, der er under udvikling, er veterinærmedicin, som indtager det nye campus som den første og bliver efterfulgt af nye uddannelser indenfor "Plant and Food Science" og "Animal Science".

København vs. Viborg
Den nye veterinæruddannelse vil give samme kompetencer som uddannelsen i København, og efter endt kandidatuddannelse vil man få autorisation som dyrlæge. Alligevel vil der være nogle centrale forskelle mellem uddannelsen i København og den nye i AU Viborg. Eksempelvis bliver der ikke etableret eget dyrehospital i Viborg, men den kliniske træning på uddannelsen vil i stedet foregå i samarbejde med eksisterende dyreklinikker og praksisser.

Samtidig vil man udnytte de forskningsfaciliteter, der allerede er i Foulum, til fulde i uddannelsen, så håndtering af levende dyr bliver et vigtigt element allerede fra første semester.

På Aarhus Universitets hjemmeside kan du læse mere om den nye uddannelse og det nye campus.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner