Kryds fingre for mig i finalen! (video)

14-09-2018 11:11

Berider Maria Bjørnkjær Bennedsgaard har netop kvalificeret Chinett Ask til finalen i UVM på Zangersheide for 5-års heste. Hun glæder sig helt vildt til at ride på det store stadion - hør hende fortælle om Chinett Ask

Vinderen af Dansk Ride Forbunds championatsfinaler som 4-års, vinder af Unghestechampionatet i Herning som 5-års og nu kvalificeret til finalen i verdensmesterskaberne for 5-årige heste på Zangersheide. Berider Maria Bjørnkjær Asferg (tdl. Bennedsgaard) er på bryllupsrejse på Zangersheide med Chinett Ask (og sin nye mand Bjarke Asferg) og hun fik en ekstra bryllupsgave i dag, da Chinett Ask sejlede over forhindringerne i anden kvalifikation, uden på noget tidspunkt bare at være i nærheden af bommene. Dermed er den første danske ekvipage, med sikkerhed, kvalificeret til finalen på søndag. 

Også Jesper Meyenburg og avlshingsten Bøgegården Gladiola må være klar til finalen efter endnu et fejlfrit ridt i klassen for 6-års heste. Om flere danskere følger med ind i finalerne er først sikkert, når dagens kvalifikationer er afgjort ved aftenstid. 

- Jeg var med Søren for at hjælpe ham med hestene på Zangersheide sidste år, og dengang sagde han til mig: Til næste år, så rider du Chinett her. Vi har lavet en plan, og den har vi fulgt. Chinett er så skarp og vil ikke røre en bom, og så er hun altid fuldstændig koncentreret. Den har bare noget ekstra. Jeg glæder mig helt vildt til finalen, det bliver stort, fortæller Maria bl.a. til Ridehestens webtv.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald