Korruption og opkøb

08-07-2016 11:34

Der er en del snak i krogene lige nu, fordi Paul Schockemöhle har opkøbt intet mindre end 44 heste af mangemilliardæren Alexander Onyschenko, hvad betyder det for OL-deltagelsen?

Copyright Ridehesten.com
Det ukrainske hold vandt Nations Cup i Odense ved JBK

Alexander Onyschenko er ikke blot kendt for at være rytter, hestejer og mangemilliardær men også for korruption og kriminalitet – dog ikke noget han endnu er blevet holdt til ansvar for i Ukraine. Her nyder han nemlig godt af sin umiddelbare immunitet, da han er medlem af parlamentet i Ukraine. Hans immunitet er dog så småt ved at blive løftet, hvilket kan komme til at betyde, at han vil blive arresteret og dømt.

Under alle omstændigheder har Alexander Onyschenko solgt intet mindre end 44 heste til Paul Schockemöhle, dette har fortsat en uvis indflydelse på det ukrainske OL-hold, da alle hestene var enten ejet eller medejet af Onyschenko, desuden var mange af holdets aktiver også betalt af Onyschenko. Schockemöhle har dog udtalt at holdet fra Ukraine fortsat skal have mulighed for at deltage ved OL og at han ikke vil forhindre deres deltagelse – MEN det er fortsat usikkert, hvilke heste Schockemöhle konkret har købt, det er langt fra sikkert, at det inkluderer nogle af de ukrainske OL-heste.

Lige nu afventes der endelig besked, for hvis Onyschenko bliver dømt for korruption i Ukraine og han fortsat ejer hestene, så må de ikke deltage ved OL i Rio og så tilfalder Ukraines OL-plads til Irland, der så vil få en chance for at deltage ved OL i august. 

Kilde: World of Showjumping

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen