Annika Knudsen Lorentsen
I alt er der 63 ekvipager til start ved OL i military, og i nat, dansk tid, afholdes terrænspringningen, som er den fysisk mest krævende af de tre discipliner, som militaryekvipagerne, skal igennem. I løbet af fredagen, og natten til lørdag, red rytterne deres dressur, og det kan I læse mere om her.
Vi har allieret os med Jakob Binder Struck, som er vores ekspert for militarydisciplinen ved OL, og han vil i løbet af konkurrencen komme med kommentarer, der kan gøre os klogere på afholdelsen og resultaterne.
Lidt længere nede på siden, kan I løbende læse opdateringer omkring militarykonkurrencen, som vi følger løbende i nat.
I alt er der 23 forhindringer på terrænbanen, som inkluderer i alt 36 spring, idet, at nogle er forhindringerne indeholder flere spring (eksempel 20A, B, C og D).
Banen er 4420 meter lang, og skal rides med en fart på 570 meter i minuttet, og det betyder, at ekvipagerne har 7 minutter og 45 sekunder til at gennemføre banen, hvis de skal holde sig indenfor fejlfrie tid.
Se kort over banen HER. Læs mere om hver enkelt forhindring HER.
SENESTE OPDATERING:
05.30
– Fascination så godt ud rundt på banen, men desværre kom der en smutter på det første vand, da den trækker på et af alternativerne. Anden stop kommer de lidt forkert hen til hjørnet, og så bliver Fascination hængende lidt i springet. Han restituerer dog fint, og kommer bedre og ikke så træt i mål, som flere af de andre heste, fortæller Jakob Binder Struck, om Peters ridt.
03.37
Knap 10 ryttere mangler at ride i terrænet, hvor det britiske hold har lagt sig sikkert i front af holdkonkurrencen, idet, at alle tre britiske ryttere har gennemført terrænet uden fejl. Se stillingen HER.
02.06
Fascination trykkede sig desværre lidt rundt på terrænbanen, og det kostede et stop på spring 11B, og igen på 20A for danske Peter Flarup, hvor Fascination også kom til at hænge lidt fast over springet. Ekvipagen kom dog videre og gennemførte terrænbanen. I alt fik de 67,2 strafpoint i terrænet, og har dermed 100,9 strafpoint samlet.
01.35
Tyske Julia Krajewski, som efter dressuren var placeret som nr. 4, har netop gennemført terrænbanen med blot 0,4 tidsfejl, og dermed har hun nu samlet 25,6 strafpoint.
01.20
Svenske Therese Viklund udgår desværre på grund af fald ved spring nr. 18, og dermed er Sverige ude af kampen om medaljer i holdkonkurrencen.
01.16
Den japanske rytter, Alex Hua Tian (start nr. 7), som lå nummer 3 efter dressuren, er også gennem banen, men med 12 strafpoint på terrænbanen, er han rykket længere ned i den samlede stilling.
01.00
Britiske Oliver Townend, som er på det førende britiske hold, og placeret individuelt, som nr. 2 efter dressuren, har netop gennemført terrænbanen fejlfrit. Dermed har han fortsat samlet 23,6 strafpoint.
00.48
Første rytter er redet ud på banen, men styrter desværre efter kort tid. Det drejer sig om thailandske Arinadtha Chavatanont, men både hest og rytter er umiddelbart okay.
Næste ekvipage er britiske Oliver Townend, mens danske Peter Flarup først har start nummer 23, og dermed bliver sendt ud af startboksen ca. kl. 01.51 i nat.
00.44
En af de ting, som Jakob Binder Struck fremhæver er også varmen, som gør, at det bliver en endnu mere krævende opgave for hestene. Netop derfor begynder terrænspringningen også allerede kl. 7.45, lokal tid, for at få afviklet konkurrencen, inden temperaturen bliver alt for høj.
– Det bliver interessant at se, hvordan de europæiske heste, der ikke er helt vant til disse temperaturer, kommer til at tage det, udtaler han.
00.42
Inden terrænspringningen starter lige straks, har vi spurgt Jakob Binder Struck, hvad det egentligt er, der møder rytterne på terrænbanen:
– Terrænet er svært, og så indeholder det mange retningsskift, der betyder, at man skal ændre tempoet. Det er en noget snørklet bane, og tiden bør helt sikkert blive en faktor for, hvordan stillingen ser ud bagefter. Der er mange alternativer undervejs, og det er af hensyn til de mindre erfarne militarynationer. Det betyder også, at alle har en chance for at komme i mål.
Følg konkurrencen her hos os på Ridehesten.com, eller på livescore lige HER. Man kan også se terrænspringningen på streamingtjenesten Discovery+ eller på tv-kanalen Eurosport 1.