Sport i verdensklasse

15-03-2016 07:28

I år er det som bekendt OL-år, hvilket betyder, at forberedelserne frem mod Rio planlægges nøje af ryttere og forbund. Allerede nu ved arrangørerne af Odense Horse Festival, at flere nationer og eliteryttere har stævnet i kalenderen – og det betyder vi kan nyde topsport i to uger i maj

Copyright Ridehesten.com

I år er det tredje gang JBK Horse Shows omdanner Dyrskuepladsen i Odense til en international stævneplads. Programmet i år er betragteligt udvidet til at omfatte Nations Cup-konkurrencer (holdkonkurrencer) i både dressur og springning for pony-, junior-, ungryttere og seniorer. Et spændende program som har tiltrukket stor opmærksomhed fra udlandet, fortæller JBK’s direktør Jens Trabjerg.

Skriv uge 19 og 20 i kalenderen
Det bliver dressurrytterne som indleder de to ugers konkurrencer i Odense. Den 13. – 16. maj i pinsen, afvikles der både hold- og individuelle konkurrencer for pony-, junior-, ungryttere og seniorer (CDIOPJY og CDIPJY). Seniorrytterne får mulighed for at deltage i 3-stjernede konkurrencer i både stor og lille tur, samt FEI Nations Cup med tilhørende stor tur (CDIO). Og det ser ud til at bl.a. det australske bruttohold i dressur vil bruge stævnet i Odense som et led i udtagelseskonkurrencen frem mod Rio.

Mens der er fuldt program på dressurstadion, bliver der også mulighed for, at mange springryttere kan få startmulighed i internationale 1- og 2-stjernede konkurrencer på springstadion. Her bliver der klasser fra 1,20 til 1,45/1,50 m med en World Ranking-klasse mandag som afslutning på springkonkurrencerne.

Den følgende weekend fra 19. – 22. maj er udelukkende for springrytterne. Her tørner seniorerne sammen i 3-stjernet lille, medium og stor tur med Furusiyya FEI Nations Cup fredag eftermiddag og yderligere tre World Ranking-klasser fordelt over stævnet, hvor det hele kulminerer med den 1,60 m store Grand Prix-klasse søndag over to runder.

Samme weekend afvikles internationale 1-stjernede klasser samt klasser for pony-, children-, junior- og ungryttere, og pony-, junior- og ungryttere konkurrerer i Nations Cup, så der bliver masser af startmuligheder også for de danske ryttere.

Følg med på arrrangørernes hjemmeside her 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen