Flotte danske præstationer (Video)

22-05-2016 18:25

Der har været så mange flotte danske præstationer under Odense Horse Festival, og hele fire danske ryttere kom med i finalen i Stutteri Ask Grand Prix

Solen har strålet ned over Odense Dyrskueplads i dag, hvor otte dages forrygende konkurrencer blev afsluttet med et brag af en Grand Prix-springning. Banebygger Bo Bak Andersen havde igen bygget en bane, som krævede omtanke af rytterne og forsigtighed af hestene.

Kun seks ryttere formåede at ride hovedspringningen fejlfrit, og iblandt dem danske Linnea Ericsson–Carey og den 11–årige hoppe Quidam’s Flower. Hoppens manglende rutine på dette niveau blev ophævet af Linneas store rutine, overblik og sans for at placere sine heste optimalt foran forhindringerne.

Det var den regerende danske mester Rikke Haastrup, som åbnede med en enkelt tidsfejl i hovedspringningen og sendte de danske forhåbninger i vejret. Som klassen skred frem, blev det dog klart, at banen var udfordrende og gav nedslag flere steder. Søren Pedersen og Thomas Velin fik hvert et nedslag – Thomas på den næstsidste forhindring til publikums tydelige ærgelse. Begge ryttere påtog sig skylden for nedslaget.                                                   

Sejr til Ukraine

Tretten ryttere fik adgang til den anden og afgørende runde, hvor de bragte deres fejl med fra første runde og startede i omvendt startrækkefølge. Søren Pedersen valgte at spare Tailormade Chaloubet, efter to nedslag, og Rikke Haastrups Charleston K var bestemt ikke samarbejdsvillig på banens start, men Rikke fik hingsten motiveret, og de sluttede med flere flotte spring på den svære bane med forhindringer på op til 160 cm.

Thomas Velin, der to gange er blevet nr. 10 ved de Olympiske Lege, red en meget overbevisende fejlfri anden runde, og sluttede således med i alt 4 fejl, hvilket rakte til en 7. plads.

De danske forhåbninger samlede sig således om Linnea Ericsson–Carey. Igen red hun med stort overblik, men på udspringet af dobbeltspringet fik parret et let nedslag. - Det skyldtes hoppens manglende rutine, forklarede Linnea, der var ovenud begejstret for den røde hoppe, som virkelig har ”leveret varen” under stævnet, hvor de var bedste dansker i Furusiyya FEI Nations Cup fredag. I Stutteri Ask Grand Prix sluttede parret på 6. pladsen.

Den 22–årige Ukrainer Alisa Daniova, der i 2009 blev udnævnt til ”Master of Sport i Ukraine” og Dinero de Laubry var fejlfri i hovedspringningen, og det gentog hun i anden runde. Det hele blev afgjort da hollandske Jur Vrieling red på banen med VDL Glasgow vh Merelsnet. Det lignede en opvisningsrunde i omspringning, men alligevel var parret ikke hurtige nok, til at fravriste den unge ukrainer sejren. Alisa Daniova var tydeligt berørt over sejren, som var den første i hendes karriere. Og banen var den vanskeligste 3–stjernede bane hun har redet, fortalte hun.

Se hele resultatet her

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen